Peste 130 de oameni au facut plingere la OPC impotriva firmei care trebuia sa ii duca in concediu in Tunisia.

Pasagerii unei curse spre Tunisia, care ar fi urmat sa plece marti, la ora 2.45 dimineata, de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, s-au trezit fara avion. Ei au asteptat toata noaptea in frig si in curent, dormind cu capul pe mese sau pe scaune. Obositi si suparati, oamenii au reclamat la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (OPC) agentia de turism Kartago Tours, prin care luasera biletele de concediu in Tunisia. Ei spun ca reprezentantii agentiei nu i-au informat despre intirzierea avionului, care nu a mai putut ateriza la Cluj dupa ora 5 dimineata, din cauza cetii instalate pe aeroport.

OPC a trimis inspectori la aeroport si a decis efectuarea unui control la sediul firmei Kartago. „La agentie acum nu mai e nimeni de gasit, noi am preluat reclamatia si vom vedea ce putem face. Sigur ca oamenii acestia sint indreptatiti la despagubiri din partea operatorului, fie plata unei zile de cazare, pe care ei au pierdut-o, fie o excursie, se pot gasi diverse modalitati de despagubire. Daca vor si daune, ei se pot adresa instantei de judecata", a precizat directorul OPC Cluj, Lenuta Suteu. Directorul aeroportului, David Ciceo, a confirmat faptul ca ceata nu se instalase pe aeroport inainte de ora 5.00, astfel ca, daca avionul din Tunisia nu ar fi intirziat, oamenii ar fi putut pleca la timp.

Reprezentantii firmei Kartago au declarat, pentru MEDIAFAX, ca avionul a fost redirectionat spre Budapesta din cauza cetii. Ei au venit abia marti in jurul orei 9.00 sa le ofere apa si sandvisuri pasagerilor. Ulterior, nu au mai raspuns la telefon. Oamenii ii acuza ca nu i-au informat despre intirzierea avionului: ei spun ca, daca ar fi stiut din timp, ar fi putut merge acasa, in loc sa stea in sala de asteptare, in frig. Printre pasageri erau si familii cu copii mici. Plecarea lor a fost reprogramata pentru ora 16.30, adica la 13 ore distanta de ora initiala a zborului. „Ne-au stricat tot concediul", au spus oamenii, care si-au petrecut ziua pe aeroport.