Cele trei victime - doi cetateni austrieci si un roman - ale accidentului aviatic produs marti dupa-amiaza in Muntii Capatanii, judetul Valcea, au fost scoase ieri in urma operatiunilor de descarcerare.

Trupurile acestora vor fi transportate la morga spitalului din Horezu. Prima echipa de jurnalisti ajunsa la locul accidentului, in jurul orei 17:30, a fost cea a Jurnalului National.

Politistii au reusit sa-l identifice pe cetateanul roman aflat la bordul avionului prabusit. Barbatul, in varsta de 32 de ani, se numeste Catalin Cristian Petcu, din Caracal, si este de profesie fotograf.


TRAGEDIE. Persoanele aflate la bordul avionului plecasera cu instrumente specifice de pe aeroportul din Craiova pentru a face masuratori fotometrice pentru o firma din Bucuresti.

Avionul de tip Diamond Aircraft, cu patru locuri, era la al doilea zbor in acea zi. Potrivit colonelului Adrian Mesescu, avionul nu este prevazut cu inregistratoare de zbor (asa-numitele "cutii negre"), ceea ce va ingreuna depistarea cauzelor accidentului. Mircea Lera, seful Salvamont Valcea, a declarat ca, in momentul in care a ajuns cu jandarmii la fata locului, i-a gasit pe cei trei barbati aflati in avionul prabusit decedati.

Conform martorilor oculari, inaintea impactului cu muntele, aeronava ar fi parcurs o traiectorie descrisa de acestia ca fiind "ciudata". Avionul s-a prabusit in munti, la mare distanta de cel mai apropiat drum de acces, accidentul aviatic fiind raportat la serviciul 112 de un padurar aflat in apropiere.