Eugen Musat provine dintr-un orasel prafuit de provincie. Am primit de la Eugen o corespondenta care contine doua scrisori deschise. Una ii este adresata lui Gica Hagi, cealalta lui Gigi Becali. Rugamintea care insoteste respectivel
   Eugen Musat provine dintr-un orasel prafuit de provincie. Am primit de la Eugen o corespondenta care contine doua scrisori deschise. Una ii este adresata lui Gica Hagi, cealalta lui Gigi Becali. Rugamintea care insoteste respectivele depese este aceea de a le preda eu destinatarilor.     Il voi cauta pe Hagi. Si atat! Mesajul catre Gigi Becali poate fi rezumat si transmis pe loc: "Pe mine nu m-ati pacalit. Nu sunteti un razboinic al luminii. Sunteti o fantoma a intunericului. Nici Steaua nu mai straluceste, pentru ca e acoperita de Intunecimea Voastra". Trebuie sa rup brusc cu romantismul epistolar.  Literatura dulceaga omoara cuvantul. Il secatuieste de vigoare tocmai atunci cand el iti e necesar in comunicarea cu secaturile. Cu fantomele intunericului.     Marile scandaluri ale zilei sunt provocate de guvizii care au cazut in plasa intinsa de Gigi Becali. Cand zic plasa nu ma refer la inventia idioata din Ghencea pe care suporterii rapidisti au rezolvat-o prin cuvenita distrugere. Razboi in curtea adversarilor a starnit plasa intrigilor tesute de pastorul cel iscusit. Nu indraznesc sa-i mai zic cel troglodit de-ndata ce a facut victime printre indivizi care se lauda ca tartacuta nu le foloseste doar pentru a nu fi plouati in gat. Bolovanul aruncat de Gigi Becali in "Groapa" se rostogoleste distrugator. Adevarata sau neadevarata, povestea cu mia de lei, coroborata cu rezultatele mediocre ale echipei, a facut sa turbeze haita. Prima victima a fost Mircea Rednic. Au urmat conflictele dintre conducerea clubului si sefii tribali ai galeriei. La mijloc au fost prinsi jucatorii. Au fost deversate  tone de zoaie. Nicolae Badea a ramas un bob zabava in expectativa. Cristi Borcea a fost obligat la ton jos de trecutul sau peluzist. Sacrificatul de serviciu a devenit Vasile Turcu. Cel de la care ne-a fost dat sa aflam ca Elias se bucurica la Dinamo mai mult de beneficiile unor afaceri comerciale, decat de succesele echipei. Meciurile proaste au saracit tribuna, dar au saracit si afacerea. Atunci au inceput sa fie amenintati jucatorii, care promit sa plece de la echipa. Nu cred ca se va materializa vreodata respectiva intentie. Dar cu certitudine fotbalistii vor fi impovarati de o tensiune inutila. Nu m-as mira sa apara conflicte si intre suporterii autentici si suportatii clubului. In acest caz, meciurile din tribuna vor fi mult mai aprige. Rezolvarea definitiva a conflictului pe calea compromisului, croita de Nicolae Badea, nu va aduce pace durabila. Pisica trebuie rupta-n doua in curtea "cainilor", pentru ca fiecare sa-si vada de treaba lui.   P.S. Niste deselati de viata forteaza detenta, incercand sa-mi prinda fundul. Dar nu-i ajuta dantura.Le lipseste maseaua de minte.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.