Daca nu trece motiunea de cenzura, Traian Basescu are asigurata o alta arma impotriva Cabinetului Tariceanu. DNA a cerut, ieri, Comisiei prezidentiale inceperea urmaririi penale impotriva ministrului muncii, Paul Pacuraru. Tot ieri, Comisia urma sa
Daca nu trece motiunea de cenzura, Traian Basescu are asigurata o alta arma impotriva Cabinetului Tariceanu. DNA a cerut, ieri, Comisiei prezidentiale inceperea urmaririi penale impotriva ministrului muncii, Paul Pacuraru. Tot ieri, Comisia urma sa decida asupra cererii DNA de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy. Totodata, ieri a ajuns pe masa procurorilor si expertiza contabila efectuata in dosarul „Flota“, in care Traian Basescu este principalul acuzat.

Ziua coincidentelor: ieri, la Directia Nationala Anticoruptie si la Directia de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Pe fondul controverselor privind depunerea in Parlament si votarea motiunii de cenzura a PSD la adresa Guvernului Tariceanu, cele doua directii ale Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie lucreaza din greu. Daca trece motiunea, atunci lucrurile se vor linisti pe piata justitiei, daca nu, DNA pregateste propria motiune de cenzura.

Ministrul Paul Pacuraru, in circul DNA
Ieri, DNA a dat publicitatii faptul ca a cerut Comisiei Prezidentiale inc eperea urmaririi penale impotriva ministrului liberal al muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, acesta fiind cercetat in dosarul 239/P/2007, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Demnitarul liberal a declarat, ieri, pentru 'Gardianul>>, ca habar nu avea de faptul ca are dosar la DNA. „Acum am aflat, de la dumneavoastra. Pot sa va spun ca nu am luat niciodata in viata mea nici 50 de bani. Este o inventie nerusinata, inventie pentru care cei care fabrica dosare penale la comanda vor plati“, a declarat Paul Pacuraru. N-am avere, n-am facut porcarii si nu pot sa inteleg cum de-au ajuns sa se ia de mine“. In jurul orei 17.30, Pacuraru a incercat sa-l sune pe firul scurt pe seful DNA, in speranta ca va afla despre ce ar putea fi vorba in dosarul respectiv. „Nu mi-a raspuns. Ma voi duce maine (astazi - n.red., la DNA). Contactata telefonic, Lidia Saplacan, purtatoarea de cuvant a DNA, ne-a declarat ca „fapta pentru care se cere urmarirea penala a ministrului Paul Pacuraru a fost comisa pe perioada actualului mandat“. Incercarile noastre de a deslusi ce anume contine dosarul in cauza s-au izbit de secretomania institutiei lui Daniel Morar. Surse judiciare au precizat ca, in acest dosar, ar fi vorba despre o operatiune de achizitii publice pe care a efectuat-o Ministerul Muncii, iar dosarul este instrumentat de insusi procurorul Doru Tulus, Seful Sectiei a II-a din DNA.

Motiunea de cenzura a lui Daniel Morar
Dosarul in care DNA cere urmarirea penala a lui Paul Pacuraru poarta numarul 239/P/2007. Ciudat, dar dosarul in care aceeasi Sectie a II-a, condusa de Doru Tulus, a cerut Comisiei Prezidentiale inceperea urmaririi penale impotriva ministrilor justitiei, Tudor Chiuariu, si a celui al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, poarta numarul 240/P/2007. In acest dosar este vorba despre afacerea privind terenul si constructia aferenta din Calea Victoriei, care au trecut in proprietatea Companiei Nationale Posta Romana, si pentru perfectarea carora DNA sustine ca cei doi ministri si-au dat avizul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.