Constructorul american de motociclete intra pe piata romaneasca prin firma primului „chopper"-ist al tarii - Calin Popescu Tariceanu.Premierul Tariceanu, calare pe Electra, pe vremeacind SPP ii mai dadea voie sa urce pe doua roti Marca americana de motociclete Harley-Davidson intra oficial pe piata romaneasca in aceasta luna, iar primul showroom va fi deschis pina la sfirsitul lui 2007, in Capitala. Investitia apartine companiei Automotive Trading Services (ATS), firma la care este actionar premierul Calin Popescu Tariceanu, el insusi detinatorul unei motociclete Harley. Harley-Davidson Bucharest va aduce in Romania gama completa de motociclete si accesorii a brandului, dar si serviciile specializate de asistenta postvinzare. Primul showroom Harley-Davidson va fi deschis in Bucuresti pe Strada Nicolae Titulescu, existind planuri de a se inaugura in 2008 un alt showroom conform cu standardele marcii, mai precizeaza un comunicat al ATS.

„Sintem foarte incintati ca am fost selectati de Harley-Davidson Motor Company pentru a aduce un brand cu o asemenea reputatie in Romania si promitem ca vom fi mai mult decit un simplu dealer. Vom dezvolta programe speciale pentru proprietarii de Harley-Davidson din Romania. Acestea vor include asocieri la initiativele internationale, activitati proprii distincte si, poate cel mai important, formarea unei comunitati Harley-Davidson in Romania", a spus in comunicat directorul general Harley-Davidson Bucharest, Bogdan Bucurescu. Dealerul afirma ca vrea sa vinda 1.000 de motociclete Harley-Davidson pina in 2012.Softail, alegerea fostului fotbalistGabi Balint Electra, cadoul companiei Harley-Davidson pentru Tariceanu La aceasta ora, in Romania sint inmatriculate circa 100 de motociclete Harley-Davidson, potrivit datelor politiei. „Cea mai mare parte au fost cumparate «la prima mina». In 1999 au fost cumparate 25, iar din 2003 pina in 2005, cind a existat un dealer, cam 40. Restul sint aduse personal de proprietari. Nu stim exact cite dintre acestea sint noi sau second-hand", ne-a declarat Marcel Chiva, seful grupului detinatorilor de Harley-Davidson, HOG Romania (Harley Owners Group).

Licenta ultimului dealer roman al produselor Harley a expirat in 2005. De atunci, si comunitatea HOG autohtona a iesit de pe harta internationala. „Este un lucru extraordinar ca avem in sfirsit un dealer Harley. Inclusiv pentru imaginea Romaniei. Noi nu figuram pe harta internationala Harley. De aceea nu puteam organiza in Romania acele celebre intruniri ale bikerilor Harley-Davidson. Nu voiau sa vina aici pentru ca nici macar service nu puteau gasi", a spus liderul HOG Romania.

Toate produsele ce vor fi vindute in Romania vor putea fi vazute la Salonul Auto Bucuresti, unde se va face practic intrarea oficiala a Harley-Davidson in tara noastra. Cel mai ieftin model 2008 este Sportster, care costa aproximativ 6.600 de euro fara TVA. Celelalte modele sint insa mult mai scumpe. Vrod, motocicleta construita de americani in colaborare cu Porsche, pentru a-si apropia succesul in Europa, costa 17.975 de euro.

Cea mai scumpa varianta 2008 este Ultra Classic Electra Glide, model detinut si de premierul Tariceanu, care costa 25.655 de euro. Prim-ministrul a primit motocicleta cadou, in 2003, de la constructorul american, cu ocazia centenarului companiei. Preturile urca pina la peste un milion de euro daca e vorba de modele mai vechi ale fabricii din SUA sau de editii limitate.V Rod, hibridul „bun de Europa"facut de Harley si Porsche Premierul Tariceanu nu este singura figura publica proprietar de Harley. Cel mai nou in club este Gabi Balint, care si-a luat acum trei saptamini o Harley din „familia" Softail pe care a dat 23.000 de euro. „Am un Softail Heritage Classic de care sint mai mult decit multumit. E perfect. Este o motocicleta extrem de frumoasa, iar mie nu-mi trebuie cine stie ce performante. Nu depasesc 80 de kilometri la ora. Imi place sa ma plimb", ne-a declarat Balint. Printre VIP-urile care au in garaj o Harley se numara si multimilionarul brasovean Ioan Neculaie. Adevarul este ca Harley-Davidson inseamna in primul rind o marca si, de cele mai multe ori, un stil de viata. Aceasta este explicatia preturilor foarte ridicate la motocicletele Harley, care nu exceleaza la capitolele tehnologie si performante. Harley-Davidson Motor Company a fost infiintata in 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare, dar si haine si o vasta linie de accesorii pentru motociclete. Peste un milion de „chopper"-isti din lume au ales aceasta marca, majoritatea fiind americani.

Ce vor sa arate lumii posesorii de Harley-Davidson aflati pe www.cotidianul.ro/select