Europarlamentarul Adrian Severin concureaza cu nume sonore din cadrul Legislativului comunitar la titlul de "Parlamentarul European al anului 2007", oferit de prestigioasa publicatie "European Voice". Politicianul roman se numara printre cele 50 de p
Europarlamentarul Adrian Severin concureaza cu nume sonore din cadrul Legislativului comunitar la titlul de "Parlamentarul European al anului 2007", oferit de prestigioasa publicatie "European Voice". Politicianul roman se numara printre cele 50 de personalitati propuse de juriul "European Voice" pentru a fi recompensate pentru activitatea lor in folosul UE.
Europarlamentarul roman Adrian Severin a fost nominalizat, alaturi de colegul sau francez, Alain Lamassoure, la premiul de "Parlamentar European al anului 2007". Cei doi, in calitate de co-raportori ai Parlamentului European, s-au facut remarcati prin prezentarea, la inceputul lunii septembrie, in cadrul Legislativului comunitar, a unui raport privind reforma compozitiei PE. La acel moment, europarlamentarul roman sublinia ca orice comparatie intre sistemul propus de el si Lamassoure trebuie facuta cu sistemul instituit de Tratatul de la Nisa, asa cum a fost amendat de extinderea UE prin includerea Romaniei si Bulgariei in clubul statelor europene. "Daca nu exista un acord al PE toti pierd, caci se ajunge la Nisa, un sistem care prevede 736 de locuri in loc de 750", declara Severin, precizand ca "principiile incearca sa traduca viziunea politica intr-un model logic, transformat ulterior in cifre". Echipa Severin-Lamassoure concureaza pentru distinctia de europarlamentar al anului 2007 cu socialistul italian Claudio Fava, conservatoarea germana Ruth Hieronymi, liberal-democrata britanica Sarah Ludford, popularul austriac Paul Rubig si ecologistul luxemburghez Claude Turmes. Premiile "European Voice" urmeaza sa fie decernate pe 27 noiembrie, la Bruxelles, publicul european fiind invitat sa isi voteze favoritii la adresa: http://www.ev50.org/poll/default.asp?id=16.
(D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.