DEVA. Cele noua bratari dacice din aur recuperate pana acum de statul roman au ajuns ieri la Deva si pot fi vazute la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane pana joi. Bratarile, care vor fi duse vineri la Tribunalul Hunedoara ca probe in dosarul "aurul
DEVA. Cele noua bratari dacice din aur recuperate pana acum de statul roman au ajuns ieri la Deva si pot fi vazute la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane pana joi. Bratarile, care vor fi duse vineri la Tribunalul Hunedoara ca probe in dosarul "aurului dacilor", fac parte dintr-un tezaur de 15 bratari dacice din aur, descoperit in siturile arheologice din Muntii Orastiei in anii 2000 si 2001 (Monalise Hihn)

14:56 - ACCIDENT RUTIER
SUCEAVA. O persoana a fost grav ranita dupa ce autoturismul in care se afla s-a rasturnat, dupa ce un pneu a explodat.
CAPTURÃ…. Cinci romani au fost prinsi de politistii de frontiera in timp ce incercau sa introduca in Romania sase pistoale cu gaze.


15:01 - COZMA, IN CAPITALÃ…
AVIZ FAVORABIL. Miron Cozma a primit aprobare de la Politia Capitalei sa intre in Bucuresti, pentru a fi prezent la 14 decembrie la procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care solicita despagubiri pentru zilele in care sustine ca a fost tinut ilegal in inchisoare. (Newsin)
MURES. Un tanar de 22 de ani care se intorcea alaturi se sotia lui de la o petrecere organizata in Targu-Mures de un restaurant pentru cuplurile care s-au casatorit acolo in acest an, a murit dupa ce masina in care se afla si care era condusa de cumnatul sau a intrat sub un tir.


REGIE - Studenti evacuati in toiul noptii
Aproximativ 200 de studenti au fost evacuati din caminul P-25 din Complexul Regie in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 3:30, din cauza unui incendiu izbucnit ca urmare a aprinderii unor saltele de pat. Studentii care se aflau in camin la ora incendiului nu au suferit vatamari corporale si nici nu au necesitat ingrijiri medicale. Pe timpul desfasurarii activitatii de evacuare, doua persoane aflate sub influenta alcoolului au adresat injurii persoanelor evacuate, motiv pentru care au fost amendate.


SALONTA - Un italian a jefuit o casa de schimb
Un cetatean italian si trei romani suspectati ca sambata seara au jefuit o casa de schimb valutar in municipiul bihorean Salonta au fost retinuti ieri de politisti. "Autorii au furat 1,4 miliarde de lei", a declarat seful Politiei Salonta, comisarul Alexandru Roxin. Conform cercetarilor, jaful a fost pus la cale de cetateanul italian Paris Omar, recidivist, condamnat in Italia pentru numeroase infractiuni.


BOTOSANI - Prins in timp ce fura brazi ornamentali
Un barbat din comuna Dersca a fost surprins in flagrant ieri, in timp ce incerca sa sustraga brazi ornamentali de pe aleile municipiului. In urma cercetarilor s-a stabilit ca, in perioada 01-05.12.2007, suspectul a sustras 14 arbusti din acelasi soi, in valoare de 2.000 de lei. Conform politistilor, in cursul anului 2007, suspectul a mai sustras din spatele Prefecturii Botosani si de pe Pietonalul Unirii si alte specii de arbusti ornamentali apartinand Primariei Botosani. (Razvan Constantin)


PREMIERÃ… - Brad de gheata la Sibiu
Primul brad de gheata a fost inaugurat sambata noaptea la Targul de Craciun din Piata Mica din Sibiu, acesta fiind prima lucrare de acest gen din Romania. Bradul de gheata are 2 metri inaltime, fiind luminat cu leduri incastrate in el. Aceste leduri sunt cuplate la o sursa de electricitate foarte slaba, care nu topeste gheata. Bradul va rezista in functie de conditiile meteo. Daca temperatura va urca peste 6 grade, atunci sibienii se vor bucura de neobisnuitul brad doar doua zile. (Dan Tomozei)


BUCURESTI - Traficanti de droguri trimisi in judecata
Parchetul General a dispus trimiterea in judecata a 17 persoane constituite intr-o retea de traficanti de droguri de mare risc. Din investigatiile efectuate a rezultat ca, in cursul anului 2007, inculpatii au desfasurat o intensa activitate de comercializare a acestor droguri de mare risc pe piata ilicita. Mai mult, inculpatii isi puneau la dispozitie propriile locuinte cu titlul gratuit, in vederea consumului de droguri. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti.


DAMBOVITA - A fugit din sediul Politiei
Un barbat prins de politistii din Fieni, judetul Dambovita, transportand brazi si baloti de cetina, pentru care nu avea documente de provenienta, a fugit din sediul Politiei din localitate, unde fusese dus pentru audieri. Dupa fuga, politistii l-au cautat la domiciliu pentru a lamurii aspectele legate de provenienta marfii, insa sotia acestuia a declarat ca are probleme de sanatate si este internat la un spital. Pentru fapta sa, barbatul risca o amenda de 1.000 RON.


VERNISAJ - Expozitie de Jurnal la TNB
Maine, la ora 19:00, foaierul Teatrului National Bucuresti va gazdui vernisajul expozitiei Fotografie de Jurnal, precum si lansarea albumului cu acelasi nume, editia 2007. Expozitia si albumul cuprind cele mai bune imagini realizate de echipa de fotoreporteri a Jurnalului National in acest an si o serie de fotoreportaje cu teme variate, de la traditii romanesti pana la competitii sportive internationale. La vernisajul expozitiei Fotografie de Jurnal vor vorbi Marius Tuca, directorul Jurnalului National, si Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa. Expozitia este deschisa pana la 28 decembrie. (Ilinca Dima)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.