PULSUL MEDICINEI
Care sunt formele prin care se manifesta virusul B, un virus ce actioneaza lent, dar produce boli grave? Profesor doctor Alexandru Oproiu, intemeietor de scoala in medicina aparatului digestiv, spune ca exista patru forme de
PULSUL MEDICINEI
Care sunt formele prin care se manifesta virusul B, un virus ce actioneaza lent, dar produce boli grave? Profesor doctor Alexandru Oproiu, intemeietor de scoala in medicina aparatului digestiv, spune ca exista patru forme de atac al virusului B.

In primul rand este infectia acuta, care se manifesta prin icter, adica ingalbenirea ochilor, pielii, mucoaselor. La aceste manifestari de icter se alatura unele dureri musculare, dureri in articulatii, greata si varsaturi. Cam 30% din cei infectati cu virusul B fac aceasta infectie acuta. Dar, avand in vedere ca in multe cazuri semnele nu sunt evidente, hepatita acuta B nu este descoperita. Asa se face ca 60%-70% fac hepatita acuta cu virus B fara sa stie, fara sa ia masuri, ducand boala pe picioare. In 20%-30% din aceste cazuri cu infectie acuta B, organismul se lupta singur, folosind propriile mijloace de autoaparare, si invinge.

Organismul produce anticorpi anti-HBS, care este un antigen aflat pe suprafata virusilor B. Dar organismul mai produce si anticorpi care ataca in miezul virusilor B, ca si alti anticorpi anti-Hbe. Nici un tratament cu medicamente nu este la fel de eficient ca aceasta autoaparare a organismului. Cand organismul reuseste cu imunitatea si anticorpii lui sa castige razboiul cu virusul B, acesta este distrus cu adevarat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.