In timp ce DNA trimite pe banda rulanta cereri de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor, institutia condusa de Daniel Morar nu are timp sa citeasca expertiza contabila dispusa in dosarul „Flota“, in care principalul cercetat este chiar presedintele Traian Basescu. Expertiza este gata inca din data de 20 septembrie, insa procurorii Sectiei I-a din DNA nu au dat, nici ieri, vreun semn ca i-ar interesa finalizarea acestui dosar. Iata cum DNA raspunde cerintelor lui Basescu, asa cum Basescu va raspunde cerintelor DNA in afacerea „perpelirii“ ministrilor Guvernului Tariceanu.

La 31 august, purtatorul de cuvant al DNA anunta ca expertii contabili „aproape au finalizat“ expertiza dispusa in dosarul „Flota“, ei mai avand de incheiat anumite activitati, motiv pentru care nu puteau prezenta raportul, astfel ca termenul a fost prelungit pana la 24 septembrie. Expertiza financiara dispusa de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul „Flota“ - in care este inculpat si seful statului, Traian Basescu - avea ca termen de finalizare 2 iulie, costul ei fiind ev aluat la 140.000 de lei, adica peste 43.000 de euro.

Prelungire
Ulterior, termenul s-a prelungit pana la 31 august, iar vinerea trecuta procurorii au decis amanarea pentru 24 septembrie, ca urmare a concluziei expertilor. Dosarul „Flota“ a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni comise de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 - august 2000. Potrivit unei expertize dispuse de procurorii Parchetului National Anticoruptie (actualul DNA), prin instrainarea a 16 nave, cei 80 de inculpati din dosar ar fi pagubit statul roman cu peste 11.000 de miliarde de lei (echivalentul a 275 de milioane de euro). PNA a platit pentru prima expertiza 10.000 de euro la nivelul anului 2004, cand dosarul a fost inaintat instantei supreme.