Singurul hotel de 5 stele de la munte cauta cumparator
Proprietarul, Hussein Awdi, are probleme cu angajatiiUnul dintre cei mai controversati oameni de afaceri din Romania a decis sa vanda hotelul Predeal Comfort Suites, singura unitate de cinci
Singurul hotel de 5 stele de la munte cauta cumparator
Proprietarul, Hussein Awdi, are probleme cu angajatiiUnul dintre cei mai controversati oameni de afaceri din Romania a decis sa vanda hotelul Predeal Comfort Suites, singura unitate de cinci stele dintr-o statiune montana din tara noastra. Potrivit Mediafax, Hussein Awdi a decis sa instraineze hotelul, suma ceruta de proprietar fiind de aproximativ opt milioane de euro. Se pare insa ca cetateanul libanez nu intentiona sa scoata la vanzare acest hotel, insa subordonatii sai l-au determinat sa faca acest lucru.
"Vreau sa-l vand, nu pentru ca nu este profitabil, ci pentru ca avem probleme cu fluctuatia de personal, care se angajeaza la noi ca sa capete experienta si, dupa cateva luni, pleaca sa lucreze in strainatate", a declarat proprietarul hotelului din Predeal, Hussein Awdi.
Predeal Comfort Suites a fost construit in urma cu doi ani si are 20 de camere, dintre care patru apartamente matrimoniale cu o suprafata de 125 de metri patrati. Hotelul mai detine si doua sali de conferinte cu 100, respectiv 20 de locuri, si un restaurant libanez. "Vreau sa vand hotelul cu opt milioane de euro.
Suprafata construita a hotelului este de 3.200 de metri patrati. Il vand cu tot cu terenul din jur, adica 2.800 de metri patrati. Daca reusesc sa-l vand, o sa investesc banii obtinuti in real-estate si in terenuri", spune Awdi. In Bucuresti, doar 7 unitatiOmul de afaceri de origine libaneza spune ca hotelul este profitabil, fara sa dea insa detalii despre cifra de afaceri sau valoarea profitului.
"Vand pentru ca nu mai suport sa fiu la mana angajatilor. Ca sa le marim salariile la nivel european, ar trebui sa marim si tarifele, iar in cazul acesta ne-am pierde clientii", a precizat el.
Hussein Awdi mai detine doua hoteluri in Bucuresti si o serie de spatii comerciale, pe care le-a inchiriat mai multor companii.
Hotel Predeal Comfort Suites este prezentat ca fiind un amestec de stiluri - modern, rustic, oriental - creat special pentru a asigura confortul necesar pentru petrecerea unei vacante sau a unui sejur de neuitat. Camerele sunt dotate cu pat de tip matrimonial - baldachin, mini bar, televiziune prin cablu si acces la Internet.
In Romania, in prezent, exista doar 14 hoteluri de cinci stele. In Bucuresti sunt sapte unitati clasificate la cinci stele - Marriott Grand Hotel, Athenee Palace Hilton, InterContinental, Crowne Plaza, Howard Johnson Grand Plaza, Casa Capsa si Carol Parc Hotel, iar pe litoral exista patru astfel de hoteluri - Rex, Mamaia, Palm Beach si Saturn. In afara de acestea, in restul tarii mai sunt doar trei hoteluri de cinci stele, Opera Plaza din Cluj, Aro Palace din Brasov si Predeal Comfort Suites.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.