PD si PSD au finalizat ieri listele pentru euroalegeri. Emotiile nominalizarilor au trecut, atat pentru cei care si-au dorit un mandat, cat si pentru cei care au refuzat exilul la Bruxelles. Un bun exemplu ar fi Victor Ponta, nominalizat pentru a doua pozitie pe lista PSD, care s-a retras in favoarea sotiei sale, Daciana Sarbu.

Titus Corlatean si Adrian Severin vor porni din pole position pentru alegerile europarlamentare, au decis ieri PSD-istii reuniti in cadrul Biroului Permanent National. Urmatoarele pozitii de pe lista data ieri publicitatii cu primii 16 candidati vor fi ocupate de Rovana Plumb, Daciana Sarbu si Catalin Nechifor, castigatorul concursului intern al tinerilor social-democrati. Desi nominalizati initial pentru primele pozitii, Cristian Diaconescu si Victor Ponta s-au retras, acesta din urma amanand decizia finala pana in ultimul moment. El a refuzat sa-si motiveze alegerea, dar s-a declarat totusi satisfacut ca pe lista se afla un tanar PSD-ist si ca doamnele sunt si ele bine reprezentate.

Tradare sa fie...
La fel a procedat si Vasile Puscas, fostul negociator al Romaniei c u UE, care figura pe locul patru. Dupa ce a afirmat, cu secreta ironie, ca nominalizarea lui Titus Corlatean drept cap de lista ii creeaza „un deosebit confort“, el a refuzat ieri mandatul la Bruxelles pe motiv ca nu cunoaste strategia PSD pentru europrlamentare. „Nu pot juca intr-o piesa fara scenariu.