Deputatii Victor Ponta si Vasile Puscas au anuntat ieri ca nu vor sa fie europarlamentari, invocand motive personale. Cei doi au fost nominalizati initial de catre conducerea PSD pe primele pozitii pe lista pentru alegerile europarlamentare.
Pon
Deputatii Victor Ponta si Vasile Puscas au anuntat ieri ca nu vor sa fie europarlamentari, invocand motive personale. Cei doi au fost nominalizati initial de catre conducerea PSD pe primele pozitii pe lista pentru alegerile europarlamentare.
Ponta a declarat ca a refuzat propunerea partidului din motive personale, dar si de strategie politica. El afirma insa ca se va implica in munca electorala din aceasta toamna, mai ales ca pe lista PSD figureaza pe un loc eligibil si Daciana Sarbu. "Dupa cum arata sondajele de opinie, sunt unul dintre cei trei-patru social-democrati cotati cu procente foarte bune. Partidul nu isi putea permite sa ne trimita pe toti acum in aceeasi batalie. PSD va trece in urmatorii doi ani prin cinci batalii electorale si va asigur ca am si eu un rol bine definit intr-una dintre ele", a explicat Ponta. Vicepresedintele PSD a mai declarat ca pentru partidul sau mult mai important este sa obtina un scor electoral cat mai bun in luna noiembrie, decat sa fie el prezent pe liste si sa se retraga ulterior pentru a ramane deputat de Gorj. Acesta mentioneaza ca doreste ca lucrurile sa fie clare de la inceput si sa nu fie nevoit sa se retraga ulterior de pe lista.Puscas: PSD nu are o strategie privind euroalegerileDeputatul PSD Vasile Puscas, fost negociator al Romaniei cu UE, a declarat ieri ca nu mai candideaza pentru alegerile europarlamentare, motivul constand in faptul ca actuala conducere a PSD nu are, pana in acest moment, o strategie privind scrutinul pentru PE.
„Nu mai candidez, pentru ca am cerut oficial de la conducerea partidului sa mi se prezinte strategia, intentiile, scopurile si obiectivele vizavi de alegerile pentru Parlamentul European si pana acum nu am gasit nimic”, a precizat Puscas. „Eu sunt mai practic si joc intr-o piesa al carei scenariu il cunosc”, a adaugat deputatul. Conducerea PSD a aprobat ieri lista candidatilor pentru PE, deschisa de Titus Corlatean, care este urmat de Adrian Severin, Rovana Plumb, Daciana Sarbu, Catalin Nechifor, Adriana Ţicau, Ioan Mircea Pascu, Gabriela Cretu, Corina Cretu, Dan Mihalache, Victor Bostinaru, Şerban Valeca.
Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a mentionat ca tinerii social-democrati care au candidat pentru locul al cincilea pe lista europarlamentari PSD dar nu au castigat vor fi inclusi pe aceasta lista pe locuri neeligibile sau urmeaza sa activeze in calitate de consilieri ai viitorilor europarlamentari social-democrati. Diaconescu a precizat, totodata, ca Biroul Permanent National a mandatat conducerea de campanie a partidului ca pana miercuri sa finalizeze oferta electorala a PSD pentru euroalegeri, precum si mesajele de campanie. Intrebat care au fost motivele pentru care deputatul Vasile Puscas, fost negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, si-a retras candidatura la europarlamentare, Diaconescu a precizat ca aceasta este o decizie personala a lui Vasile Puscas. Diaconescu a mai spus ca Vasile Puscas se va implica in activitatea partidului privind euroalegerile si a subliniat ca il apreciaza pe acesta, considerand ca este cel mai bun profesionist pe care Romania il are pe zona europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.