Victor Piturca a fost singurul antrenor care i-a tinut piept lui Gigi Becali in Ghencea, iar la prima incercare de ingerinte in echipa a patronului si-a dat demisia fara sa clipeasca. "Tu sa nu te bagi la fotbal, ca nu te pricepi!", era adresarea cea
Victor Piturca a fost singurul antrenor care i-a tinut piept lui Gigi Becali in Ghencea, iar la prima incercare de ingerinte in echipa a patronului si-a dat demisia fara sa clipeasca. "Tu sa nu te bagi la fotbal, ca nu te pricepi!", era adresarea cea mai curenta a lui Piti catre Becali pe vremea cand era la Steaua, recunoscuta chiar si de patron. Apoi, actualul selectioner a fost banuit mult timp ca face parte din grupul restrans de oameni care il influenteaza pe Gigi, mai ales dupa cateva declaratii ale boss-ului stelist, care afirma ca a luat cativa jucatori la sugestia lui Piti. Cunoscandu-se adversitatea dintre Hagi si Piturca, una care dainuieste din '99 incoace, multi au fost tentati sa creada ca selectionerul l-a sapat pe "Rege" la Steaua, exprimand in fata lui Becali pareri nu tocmai laudative despre jocul ros-albastrilor. Ieri, Piturca a negat vehement ca l-ar consilia pe Becali, declarandu-se "suta la suta de partea lui Hagi".
"Cu Gigi Becali vorbesc o data la patru-cinci-sase luni, cand ma suna el. Nu pot fi sfatuitorul lui Gigi Becali, al nimanui. N-am mai vorbit de cateva luni cu el. De ce sa-l sfatuiesc eu pe Gigi Becali, pentru ce as face-o? Am fost odata prieten cu el, nu mai sunt, s-a terminat, probabil n-o sa mai fim niciodata. Credeti ca mi-ar sta bine intr-o pozitie de acest gen? Am fost alaturi de Hagi suta la suta, ce s-a intamplat la Steaua vizavi de antrenor depaseste orice limita, insa fiecare antrenor cum isi asterne, asa doarme. Cu mine Gigi Becali nu facea absolut nimic. Cand a scapat din mana mea, i-a mers omului. Nu era atat de bogat atunci. Pai n-a incercat? Muncisem patru ani si, cu doua zile inainte de inceperea campionatului, cand sa culeg roadele, nu s-a putut, am plecat cand a vrut sa-l dea afara pe Paduretu, ca e el patron. Da? Atunci ia-ti alt antrenor, fa cu cine vrei!", a rememorat Piti demisia sa din Ghencea. Selectionerul a precizat ca exemplul sau ar trebui luat de toti antrenorii peste care se baga patronii. "Aia care spun ca poate sa faca si patronul (echipa - n.r.) nu sunt antrenori. Ce se scrie in contract trebuie sa fie foarte clar pentru fiecare. Cand te angajeaza, inseamna ca are incredere in tine. Daca si-o pierde dupa trei-patru meciuri, atunci discuta cu antrenorul, pune-ti lucrurile la punct. Hagi a facut ce a crezut ca e mai bine pentru el", a subliniat Piturca. El i-a luat apararea lui Ovidiu Petre, jucator acuzat de Ion Craciunescu ca l-ar fi barfit pe Hagi atat la conducerea lui Poli, cat si la cea a Stelei. "De ce e situatie tensionata la Steaua? La Steaua a fost tensiune tot timpul si probabil asa va fi mereu. La toate marile echipe e tensiune, mai exagerati si voi. Ovidiu Petre are un caracter foarte curat, a fost bagat la mijloc de Ion Craciunescu, pe care nu pot sa-l taxez fiindca e prietenul meu, dar nu poti vorbi de un jucator al echipei nationale in acest mod. Marian Iancu a fost clar, asa ca sa lasam in pace jucatorii echipei nationale si sa nu-i mai scoatem tapi ispasitori, cand stim foarte bine cine l-a schimbat pe Hagi", a spus Piturca. In discutie s-a bagat si Mircea Sandu: "Sa-l sfatuiesti pe Gigi? Poate sa-l sfatuiesti pe un alt George, Copos. Il vedeti pe Gigi Becali facandu-i echipa lui Piti?". Apoi si-a exprimat nedumerirea fata de felul in care Hagi a reactionat la ingerintele patronului. "Am fost surprins, personalitatea pe care o vazusem la Hagi cand era la echipa nationala n-am mai revazut-o acum ca antrenor la Steaua. Am discutat cu el inainte de meciurile cu BATE, incepuse deja actiunea. Ce a urmat e de neinteles. A cedat prea mult din personalitatea lui puternica. Va medita cu siguranta la ce s-a intamplat", a spus Mircea Sandu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.