DNA a cerut ieri la Cotroceni avizul pentru declansarea urmaririi penale impotriva lui Paul Pacuraru, ministrul Muncii, acuzat de luare de mita.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat ieri Comisiei speciale a Presedintiei avizul pentru declansarea urmaririi penale impotriva liberalului Paul Pacuraru, ministrul Muncii, pe care-l acuza de luare de mita. Surse judiciare sustin ca Pacuraru ar fi „agatat" in dosarul Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, urmarit penal pentru ca ar fi solicitat conducatorilor de institutii descentralizate din zona sa cotizeze la vistieria partidului pentru a fi mentinuti pe functii. Sursele sustin ca presupusa mita ar fi fost primita de „o persoana foarte apropiata" de ministrul liberal al Muncii. Paul Pacuraru este al doilea ministru al Cabinetului Tariceanu II pentru care DNA solicita presedintelui Basescu avizul pentru declansarea urmaririi penale, dupa ce, saptamina trecuta, a intrat in vizorul procurorilor ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu.

In replica, Pacuraru a declarat ca este gata sa-si probeze nevinovatia in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

„Eu in viata mea nu am fost cercetat, nu am intrat in viata mea intr-un tribunal, in viata mea nu am avut vreo sesizare si in viata mea nu voi avea astfel de probleme si cred ca este o raspundere pe care trebuie sa si-o asume cei care inventeaza, care fabrica astfel de dosare", a spus Pacuraru ieri intr-o conferinta de presa organizata imediat dupa anuntul DNA. „M-am gindit si eu ca se va face o asociere cu Morega…", a declarat Pacuraru ieri pentru Cotidianul, dupa care a adaugat ca, daca se va dovedi ca a primit sau ca a dat vreun telefon lui Morega, isi va da demisia.