Paul Pacuraru, ministrul Muncii, pentru care DNA a cerut ieri avizul presedintiei privind inceperea urmaririi penale, a declarat in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, ca acuzatiile ce i se aduc sunt inventate si ca nu se incearca decat destabiliz
Paul Pacuraru, ministrul Muncii, pentru care DNA a cerut ieri avizul presedintiei privind inceperea urmaririi penale, a declarat in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, ca acuzatiile ce i se aduc sunt inventate si ca nu se incearca decat destabilizarea Guvernului. "In primul rand eu am convingerea ca este un dosar inventat pentru ca Guvernul sa aiba probleme", a declarat acesta. De asemenea, Pacuraru a sustinut ca ar renunta la orice imunitate numai ca sa afle motivul pentru care este este cercetat. Pe de alta parte, raspunzand unei intrebari a moderatorului, Pacuraru a declarat ca Dan Morega, presedintele filialei PNL din Gorj, i-a cerut sa plaseze diferiti oameni in anumite functii in institutii ale statului, dar ca a refuzat intotdeauna propunerile acestuia.
In atentia DNA de 2-3 luni
Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, invitat in emisiune, a sustinut ca dosarul lui Pacuraru nu este constituit de mult timp (de doua-trei luni n.r.), iar acesta nu va afla, in cazul in care va merge astazi la DNA, ce acuzatii ii sunt aduse. "Faptele lui Paul Pacuraru sunt comise in calitate de ministru, insa nu are calitatea de invinuit", a spus Morar. Pe de alta parte - avand in vedere "avalansa" de solicitari din ultimul timp adresate Comisiei Prezidentiale, de a-si da avizul privind inceperea urmaririi penale in cazul mai multor fosti sau actuali demnitari - seful DNA a precizat ca procurorii nu cerceteaza persoane in functie de rezonanta numelui lor sau de pozitia pe care o ocupa. "Ii cercetam pe cei care au comis fapte penale, nu in functie de rezonanta numelui sau dupa functia pe care o detin", a spus Morar, ca raspuns la intrebarea "de ce nu exista membri PD pe listele de cercetati de DNA?". Morar s-a declarat impotriva imunitatilor sau oricarei alte forme de protectie fata de cercetari, insa a precizat ca procurorii sunt obligati sa respecte legea, astfel ca s-au facut solicitarile catre comisia speciala a Presedintiei pentru declansarea urmaririi penala fata de fosti si actuali ministri. "Nu sunt de acord cu imunitatile sau protectiile diferitelor persoane, dar daca exista aceste imunitati in lege trebuie respectate", a spus Morar. Seful DNA a adugat ca nu poate sa determine un procuror de caz sa faca ancheta dintr-un anume unghi, pentru ca el raspunde pentru dosar atunci cand il trimite in instanta. "De ce mi-ar face un serviciu daca ei raspund pentru un rechizitoriu. Dosarele nu se fac la comanda, ci trebuie sa existe un punct de plecare pentru cercetare. Procurorii de caz imi prezinta referatul, datele, iar daca exista situatii concrete, dau avizul", a explicat Morar. Totrodata, seful DNA a precizat ca procurorii nu lucreaza prea comod-cand toata lumea ii acuza ca fac dosare politice, dar ca nu se va feri niciodata sa ceara avizul pentru cercetarea unei persoane, de fiecare data cand va fi cazul. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.