Metroul ar putea trece in subordinea Guvernului prin infiintarea Autoritatii de Transport Metropolitane, institutie care va administra si activitatea operatorilor de transport urban, inclusiv a Regiei de Transport in Comun, precum si a noii regional
Metroul ar putea trece in subordinea Guvernului prin infiintarea Autoritatii de Transport Metropolitane, institutie care va administra si activitatea operatorilor de transport urban, inclusiv a Regiei de Transport in Comun, precum si a noii regionale CFR de scurt parcurs.

„In acest moment, sunt in lucru mai multe studii de consultanta in baza carora vom stabili data constituirii noii autoritati, precum si institutia in subordinea careia se va afla aceasta. Varianta cea mai probabila este ca autoritatea va fi in subordinea Guvernului, ca si ordonator de credite“, a declarat Stefan Rotaru, directorul de investitii din cadrul Metrorex, citat de NewsIn.

Proiectul privind infiintarea Autoritatii de Transport Metropolitan este sustinut printr-un credit extern incheiat in 2005 cu Banca Mondiala. In acest moment se afla in lucru trei studii de consultanta pentru infiintarea autoritatii, reorganizarea companiei Metrorex si extinderea serviciilor Metrorex.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.