Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a dezmintit, luni, la New York, ca ar fi negat existenta Holocaustului si a revendicat dreptul tarii sale de a continua programul nuclear, calificand speculatiile despre un eventual razboi cu Iranul drept "pro
Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a dezmintit, luni, la New York, ca ar fi negat existenta Holocaustului si a revendicat dreptul tarii sale de a continua programul nuclear, calificand speculatiile despre un eventual razboi cu Iranul drept "propaganda", relateaza AFP.

"Nu am spus ca nu s-a intamplat deloc", a raspuns liderul iranian in cadrul unei dezbateri organizate la Universitatea Columbia la o intrebare despre Holocaust. "Am spus: de ce sa nu incurajam mai multe cercetari in privinta acestui subiect?", a adaugat el.

Ahmadinejad a pus in mod repetat sub semnul indoielii amploarea Holocaustului, provocand indignarea comunitatii internationale.

Liderul de la Teheran a precizat ca Iranul este o natiune pacifista care incearca sa isi apere dreptul de a derula un program nuclear.
"Suntem membri ai Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) si agentia stipuleaza ca toate statele membre au dreptul la tehnologie nucleara". "Vrem sa avem dreptul la o energie nucleara pacifista"..

Pe de alta parte, presedintele iranian a avertizat, inaintea deschiderii Adunarii Generale a ONU, oficialii care vorbesc despre eventualitatea unui razboi in cazul in care Iranul nu va renunta la ambitiile sale nucleare.

"Noi credem ca a vorbi despre razboi este un instrument de propaganda. De ce sa avem nevoie de un razboi?", a declarat acesta in cursul unei videoconferinte cu membri clubului national de presa din Washington.
    
Seful diplomatiei franceze, Bernard Kouchner, a avertizat, in urma cu o saptamana, in privinta iminentei unui conflict cu Iranul.

Ahmadinejad a amintit interlocutorilor sai ca ministrul francez de Externe a revenit ulterior asupra declaratiilor sale si a subliniat ca "Statele Unite si Franta nu vorbesc in numele lumii intregi".

"Oficialii care vorbesc astfel trebuie sa fie avertizati (...) ca nu pot periclita securitatea lumii", a subliniat liderul de la Teheran.

Cetatenii francezi "cultivati" nu vor un razboi cu Iranul, a apreciat Ahmadinejad. "Bineinteles, trebuie sa oferim mai mult timp ministrului de Externe (Kouchner) pentru a dobandi mai multa experienta in noul post. Dupa care sunt sigur ca va vorbi cu mai multa maturitate", a subliniat Ahmadinejad.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.