Sublocotenentul (post-mortem) Ioan Grosaru, cazut la datorie in timp ce efectua serviciul militar in Irak, a fost adus ieri acasa cu o aeronava militara apartinand Fortelor Aeriene Romane.

Dupa sosirea aeronavei pe Aeroportul din Suceava,
Sublocotenentul (post-mortem) Ioan Grosaru, cazut la datorie in timp ce efectua serviciul militar in Irak, a fost adus ieri acasa cu o aeronava militara apartinand Fortelor Aeriene Romane.

Dupa sosirea aeronavei pe Aeroportul din Suceava, in jurul orei 17, o garda de onoare a coborat sicriul tanarului soldat roman din avion. Intr-o atmosfera incarcata de solemnitate si tristete, s-a desfasurat apoi un ceremonial militar-religios. In cadrul acestui ceremonial a fost prezentat ordinul ministrului apararii, Teodor Melescanu, prezent la ceremonie, privind inaltarea la gradul de sublocotenent post-mortem a eroului Ioan Grosaru.

La sfarsitul ceremoniei, sicriul soldatului ucis in Irak a plecat spre satul sau natal, Paiseni, din comuna Cornu Luncii, insotit, in continuare, de o garda de onoare formata din camarazi de arme. Acestia vor inmana familiei, in numele colegilor lui Ioan Grosaru din Irak, steagul de identificare al batalionului, placheta simbolizand o flacara vesnica si un ajutor financiar din donatiile camarazilor romani, australieni, britanici si americani.

Slujba de adio in Irak
I nainte de plecarea spre tara, ieri dimineata, la baza militara romaneasca din Tallil, Irak, camarazii lui Ioan Grosaru si-au luat ramas bun de la tanarul soldat cazut la datorie. La catafalcul sau au prezentat ultimul omagiu militarii Batalionului 32 Infanterie, comandantul Comandamentului 2 Operational Intrunit „Maresal Alexandru Averescu“, generalul-locotenent Florian Pinta, comandantul Diviziei Multinationale de Sud-Est, generalul-maior Graham Binns, loctiitorul sefului de Stat Major pentru Operatiile Coalitiei Multinationale din Irak, generalul de brigada Visarion Neagoe, comandantul Grupului de Lupta australian, locotenent-colonelul Jake Elwood, militari din fortele americane, britanice si australiene participante la misiunea Iraqi Freedom, care sunt dislocate la Tallil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.