Imprumuturi

Aparent, Gheorghe Tofan este un om de afaceri care incearca revenirea in prim-plan prin reorganizari judiciare si investitii imobiliare. In fapt, Tofan este dator van­dut, pentru ca a luat un credit de 10.234.0
Imprumuturi

Aparent, Gheorghe Tofan este un om de afaceri care incearca revenirea in prim-plan prin reorganizari judiciare si investitii imobiliare. In fapt, Tofan este dator van­dut, pentru ca a luat un credit de 10.234.000 RON (aproape 3.200.000 de euro) de la Romexterra Bank la data de 26.08. 2005. La aceasta suma se adauga alte 131.000 RON pe care Tofan trebuie sa le plateasca drept onorariu exe­cu­­torului judecatoresc si pentru cheltuielile de executare. Si aceasta pentru ca in martie 2007 datoria lui Tofan a ajuns pe masa executo­ru­lui judecatoresc Dorina Gont, in ur­ma refuzului repetat al lui Gheor­ghe Tofan de a-si achita datoria. Ala­turi de Tofan, pe biletul la ordin (fac­simil) apartinand Tofan Grup prin care Romexterra Bank a acordat acest credit mai semneaza si Mariana Andrii, director general al Tofan Grup.  EXECUTARE SILITA. Pentru ca Tofan a refuzat sa plateasca suma datorata, executorul ju­decatoresc a emis la 17 aprilie 2007 o adresa de poprire asupra ac­tiunilor pe care Tofan le avea la SC Rotras International Holding SA, din Bucuresti. Tofan detine 27.191 de actiuni la aceasta so­cietate, reprezentand 2,7% din totalul actiunilor, dar ele sunt acum sub actiunea cererii de executare silita facuta de Romexterra Bank. Valoarea acestor actiuni nu acopera insa datoria pe care Tofan o are la banca.  PENAL. Si cum afaceristul isi falimenteaza periodic propriile firme pentru a le sterge datoriile si a insela bugetul de stat, banca nu are de unde sa isi recupereze banii. Situatia ar trebui sa faca obiectul unui dosar penal, dar deocamdata Tofan a scapat, ca de atatea ori, de urmarirea legii. Se pune insa intrebarea cum a reusit Tofan sa contracteze un asemenea imprumut, de 3,2 mi­lioane de euro, de vreme ce majoritatea firmelor sale sunt fa­limentate?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.