"Notificarea va fi trimisa in cursul lunii octombrie. Exista trei colective care lucreaza in prezent la documentatia destul de elaborata, inclusiv contractul de privatizare si tot ce se refera la acordarea ajutoarelor de stat", a afirmat Vladescu int
"Notificarea va fi trimisa in cursul lunii octombrie. Exista trei colective care lucreaza in prezent la documentatia destul de elaborata, inclusiv contractul de privatizare si tot ce se refera la acordarea ajutoarelor de stat", a afirmat Vladescu intr-o conferinta de presa.
Comisia de privatizare a impus ca termen limita de transmitere a notificarii data de 30 octombrie, a spus Vladescu. El a afirmat ca finalizarea tranzactiei va avea loc dupa aprobarea autoritatilor de la Bruxelles si dupa ce vor fi indeplinite conditiile de prefinalizare din contractul de privatizare, printre care acordul cu General Motors pentru furnizarea de piese de schimb si componente pentru autoturismele Daewoo fabricate la Craiova si avizul Ford in ceea ce priveste concentrarea economica din partea autoritatilor de concurenta. Vladescu a amintit ca Ford va prelua doar uzina auto si terenul aferent acesteia, urmand ca celelalte active sa fie trecute la o noua societate, care va fi controlata de AVAS si actionarii minoritari. Actionarii minoritari vor avea optiunea vanzarii pe bursa a titlurilor detinute la viitoarea firma.
"AVAS va decide formula prin care vor fi vandute sau valorificate activele din noua societate", a spus Vladescu. AVAS va prelua pachetele actionarilor minoritari ai Automobile Craiova, in schimbul unor titluri la alte societati de stat, si va vinde actiunile Automobile catre Ford la pretul pe actiune la care producatorul american a incheiat contractul de privatizare. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.