Doua persoane au murit, 11 au fost ranite si mai multe cladiri au fost avariate intr-o explozie puternica produsa duminica noapte pe Bulevardul Bill Clinton din Pristina.

„Explozia s-a produs la ora 2.10 (3.10, ora Romaniei), intr-un cartier unde barurile si restaurantele erau inca deschise", a declarat un purtator de cuvint al politiei, Veton Elshani. Cauza exploziei nu este cunoscuta, deocamdata, dar incidentul s-a produs pe fondul tensiunilor crescinde din rindul majoritatii albaneze din Kosovo, care doreste independenta fata de Serbia. „Nu stim ce tip de explozibili au provocat explozia si nici cine se afla in spatele ei", a declarat Elshani. Guvernul a negat ca deflagratia ar avea legatura cu procesul in curs in Kosovo. Avni Arifi, purtatorul de cuvint al guvernului, a precizat ca autoritatile din Kosovo condamna ferm acest act criminal si „isi reafirma angajamentul de a lupta impotriva violentelor si de a facilita un climat pasnic".

Politistii si militarii din fortele KFOR au inconjurat zona pentru a se asigura ca nici un alt dispozitiv explozibil nu este ascuns acolo. Un martor ocular a povestit ca a auzit o explozie puternica, ce a spart vitrinele si a avariat fatadele a circa zece magazine si baruri de pe Bulevardul Bill Clinton, o parte a unei cladiri prabusindu-se si circa 10 masini fiind afectate de suflul exploziei.