Expertiza financiara dispusa de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul "Flota" - in care este inculpat si seful statului, Traian Basescu - a fost finalizata pe 20 septembrie. Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan a declarat, ieri, ca
Expertiza financiara dispusa de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul "Flota" - in care este inculpat si seful statului, Traian Basescu - a fost finalizata pe 20 septembrie. Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan a declarat, ieri, ca procurorii urmeaza sa procedeze conform legislatiei penale. "Expertiza nu a fost inca comunicata partilor implicate in dosar, dar a fost comunicata procurorilor anticoruptie", a precizat Saplacan. La sfarsitul lunii august, purtatorul de cuvant al DNA anunta ca expertii contabili "aproape au finalizat" expertiza dispusa in dosarul "Flota", ei mai avand de incheiat anumite activitati, motiv pentru care nu au putut prezenta raportul. Astfel, potrivit Mediafax, termenul a fost prelungit pana la 24 septembrie, desi initial expertiza financiara avea ca termen de finalizare 2 iulie, costul ei fiind evaluat la 140.000 de lei, adica peste 43.000 de euro. Ulterior, termenul s-a prelungit pana la 31 august, dar procurorii au decis amanarea pentru 24 septembrie, ca urmare a concluziei expertilor. Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, afirma la jumatatea lunii iunie ca partea din dosar referitoare la presedintele Traian Basescu (inculpat pentru fapte comise in perioada in care era ministru al Transporturilor, si nu sef al statului -n.r.) a fost disjunsa, cercetarile anchetatorilor vizandu-i pe ceilalti inculpati din dosar, intrucat seful statului beneficiaza de imunitate. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.