Comisia de cod electoral a decis, marti, sa mentina prevederea din legea alegerilor pentru PE care interzice publicarea cu 30 zile inaintea scrutinului a sondajelor de opinie referitoare la intentiiile de vot, dar si prezentarea de sondaje la iesirea
Comisia de cod electoral a decis, marti, sa mentina prevederea din legea alegerilor pentru PE care interzice publicarea cu 30 zile inaintea scrutinului a sondajelor de opinie referitoare la intentiiile de vot, dar si prezentarea de sondaje la iesirea de la urne, inainte de inchiderea votarii.

Aceasta prevedere fusese inclusa, la propunerea presedintelui comisiei Mihai Voicu (PNL), in Ordonanta de Urgenta 1/2007 privind alegerile europarlamentare, dar, atunci cand ordonanta a fost discutata de plen, amendamentul in acest sens a fost respins de Camera Deputatilor.

Vicesedintele comisiei, Valentin Iliescu (PD), a declarat, dupa sedinta, ca membrii comisiei au comis o ilegalitate deoarece au revotat un amendamentrespins de catre plen. "Desi fusese transat de plen, deputatul PSD Florin Iordache a redepus amendamentul  intr-o forma putin modificata, iar comisia l-a votat, ceea ce incalca regulamentul, iar comisia incearca sa fie mai presus de plen", a spus Iliescu.  

Presedintele Comisiei de cod electoral Mihai Voicu a spus, insa, ca membrii comisiei nu au operat nicio schimbare in ordonanta si au mentinut amendamentul adoptat initial de comisie. De asemenea, Comisia a respins, marti, amendamentele depuse de PSD la proiectul privind votul uninominal, care propuneau ca senatorii sa fie alesi prin vot uninominal, iar deputatii, jumatate prin vot uninominal, iar jumatate pe liste.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.