"Domnului Ministru Adrian Iorgulescu

"a€¦ Intrucat nu m-a informat nimeni dintre sefii ierarhici superiori, Victor Badoiu sau Demeter Andras Istvan, nici verbal si nici scris, si nici o alta persoana din acest minister ca fac par
"Domnului Ministru Adrian Iorgulescu

"a€¦ Intrucat nu m-a informat nimeni dintre sefii ierarhici superiori, Victor Badoiu sau Demeter Andras Istvan, nici verbal si nici scris, si nici o alta persoana din acest minister ca fac parte din secretariatul tehnic al Comisiei pentru evaluarea candidatilor si a proiectelor de management pentru postul de director al Bibliotecii Nationale a Romaniei, astfel incat miercuri, 28 martie 2007...."


"a€¦La fel ca si in cazul pe care vi-l semnalez, s-a procedat cu nominalizarea mea in tot felul de Comisii ale acestui minister, care au activat in mandatul dumneavoastra, avand atributii de forma, pe care nu mi le-am exercitat niciodata, fiind numai obligata de catre sefii ierarhici superiori sa semnez in numele Ministerului Culturii si Cultelor procese-verbale de achizitii de zeci de miliarde de lei, procese-verbale de negociere cu diferite firme ale caror produse nici macar nu le-am vazut vreodata, inainte sau dupa achizitionarea lor de catre minister, nenegociind practic niciodata cu nimeni, toate acele procese-verbale avand date false de inregistrare. Toti membrii acelor doua Comisii, pe cea de-a treia am refuzat-o cu inversunare anul trecut, se afla in aceeasi situatie. Acele Comisii ale acestui minister nu au existat niciodata in fapt, nu au participat la nici un fel de proces de achizitie legala in acest minister. Unele dintre aceste cazuri la care ma refer au facut prima pagina in presa din Romania, fiind semnalate ca importante ilegalitati, intru totul adevarate, corect prezentate." - consilier Gabriela Ciotinga. Inregistrare la Cabinetul Ministrului Adrian Iorgulescu cu nr. 1282 din 02.04.2007 la registratura Ministerului Culturii si Cultelor cu nr. 2167 din 02.04.2007 si la Biroul promovarea creatiei si mostenirii culturale scrise cu nr. 902 din 02.04.2007.


Cam asa se fac marile afaceri in Romania. Curtea de Conturi este cel putin complice la furtul din banii publici, daca nu cumva membrii comisiilor de control care s-au perindat pe la MCC sunt chiar beneficiarii acestor furturi de zeci de miliarde. Face cineva din tara asta un top al averilor pro-curorilor, judecatorilor sau al membrilor comisiilor de control de la Curtea de Conturi a Romaniei? Ca prea nu se mai vad muntii de pe Valea Prahovei de vilele lor!


Auzeam, nu demult, pe la televiziuni, cum si ce fel de investitii se vor face la Biblioteca Nationala. Asta e bine, doar ca nu inteleg de ce e ne-voie sa fie numit un alt director, si asta cu incalcarea tuturor legilor. Daca insa e nevoie de un conducator al institutiei care sa "semneze ca primarul", atunci inteleg. Sunt foarte multi bani acoloa€¦ Cat costa guvernul PNL-UDMR cultura romana? Cam toti sefii de la cultura din MCC, inclusiv directorii de relatii internationale ale acestui minister, sunt maghiari. Reprezentantii tuturor minoritatilor din Romania: evrei, armeni, greci, rromia€¦ etc., toti acestia sunt integrati spatiului cultural romanesc, fiind asumati apoi zonei etnice respective. Exceptia o fac scriitorii si oamenii de cultura maghiari, care refuza integrarea in fenomenul cultural romanesc atat cat este ela€¦ Banii pentru biblioteca vin de la o banca din Ungaria sub forma unui imprumut. Stie cineva care este dobanda? Firmele acredidate pentru "lucrari" sunt, de asemenea, din Ungariaa€¦ De aici... se pierde logica politica, daca exista vreuna... Se pare ca proiectul Trigranit Esplanada, dar si Biblioteca Nationala au fost integrate si concesionate pe o perioada de 49 de ani de primarul Videanu, adica PD, pentru ca marmura si granitul trebuie sa vina de undeva o data cu aprobarea proiectului sau mai ales cu aceasta. Nu am nimic cu ungurii. Din contra. Poporul asta ne serveste mereu lectii de verticalitate noua, neamului oii. Ma tem insa de politicienii romani si unguri de aici, de la noi, politicieni care nu prea au de-a face cu etniile lor, ci cu baniia€¦


Asadar, Curtea de Conturi este in control la Ministerul Culturii si Cultelor. Oare acest Iorgulescu va fi ajutat din nou sa faca disparute miliarde? Oare doamnele Manole, Radulescu si Chivulescu, de la Curtea de Conturi, vor musamaliza totul asa cum au facut toate celelalte comisii venite in control, numai pentru ca pe actele ce aratau furturile stateau semnaturile prim-ministrului Tariceanu si ale ministrului de Externe Ungureanu? Dansele nu au in control decat anul 2006, dar, daca vor ascunde furturile anterioare, ma angajez sa le actionez personal in judecata. Tot zicea un "coleg" de-al meu ca sunt "scanda-lagiu". Trebuie sa ma ridic la nivelul asteptarilor, pentru ca in familia mea nu e nici un neam de "manivela", cu atat mai putin vreo casa de vacanta prin Austria. Miliardele disparute ar trebui sa faca obiectul cercetarilor DNA. Dar si astia sunt plini de vile si sesizari privind incasarea unor drepturi de autor in valoare de sute de milioane pentru nimic scris, vezi Marko Bellaa€¦ De ce? Sunt lucruri intamplate inainte de 2006, iar raportul Curtii de Conturi nu acopera perioada respectiva... Insa procesul intentat de mine MCC o acopera. Taman vremurile cand din minister au disparut miliarde, si pe versantii muntilor au mai crescut cateva vile. Nu sunt ale mele, dar tot dintr-un fel de "muzica" sunt facute.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.