Coproductia romano-ceha a€žRoming", cu Jean Constantin in rol principal, are premiera pe marile ecrane din cinematografele bucurestene pe 5 octombrie. Filmul, in regia lui Jiri Vejdelek, a fost bine primit la Festivalul International

Coproductia romano-ceha a€žRoming", cu Jean Constantin in rol principal, are premiera pe marile ecrane din cinematografele bucurestene pe 5 octombrie. Filmul, in regia lui Jiri Vejdelek, a fost bine primit la Festivalul International de Film de la Toronto. Pornind de la un scenariu semnat de Marek Epstein, "Roming" combina elementele unui road-movie cu energia unei comedii cehe new-wave, pe temele solidaritatii umane, tolerantei si cautarii identitatii. Somali (Jean Constantin) era cel mai mic rege al tiganilor sau, in fine, avea cel mai mic regat din cate exista. Cunostea pe cine trebuie, era casatorit cu o femeie generoasa si avea grija ca de ochii din cap de mostenirea lui regeasca: pasarica ce veghea focul tiganilor. Numai ca singura comoara din regat isi ia zborul. In rolurile principale se afla actorii cehi Marian Labuda si Bolek Polivka. In privinta romanilor, din distributie face parte si Corina Moise. APRECIAT. "Roming" a castigat premiul I la concursul de scenarii Sazka Prize si a ocupat locul I la faza nationala a concursului de scenarii Hartley-Merill Prize International. Jiri Vejdelek, regizorul filmului, a mai realizat "Holiday Makers", cel mai mare succes local de box office din Cehia in 2006. "Roming" este apreciat si pentru coloana sa sonora, o creatie a lui Vojta Lavicka - unul dintre cei mai talentati tineri muzicieni, membru al grupului Gipsy.cz si castigatorul premiului Angel Allianz la categoria Tinere Talente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.