Ministrul Justitiei i-a cerut presedintelui ca doi membri ai comisiei speciale de la Cotroceni sa se abtina de la analizarea avizului de urmarire penala cerut de DNA in cazul sau.

Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei, a cerut luni ca judecatorul Marius Iosif si Laura Stefan, membri ai comisiei speciale de la Cotroceni care avizeaza cererile DNA de aprobare a urmaririi penale pentru demnitari, sa se abtina de la analizarea cazului sau, intrucit cei doi s-ar afla in „incompatibilitate". In ceea ce-l priveste pe Marius Iosif, Chiuariu a argumentat ca, in cazul in care s-ar pronunta in acest caz, ar „da nastere la suspiciuni", din cauza ca judecatorul a fost numit chiar de Chiuariu director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, situatie din care ar rezulta subiectivitatea pozitiva a lui Marius Iosif.

Chiuariu a anuntat ca Iosif ar fi cerut Consiliului Superior al Magistraturii, pe 19 septembrie, un punct de vedere daca in cazul sau exista sau nu conflict de interese. Marius Iosif a confirmat acest lucru pentru Cotidianul, dar a refuzat sa faca alte comentarii. La rindul sau, CSM a informat ca nu a primit inca solicitarea lui Marius Iosif, dar ca, in momentul in care va fi receptionata, va fi analizata de Directia Legislatie, care va face propuneri plenului CSM, singurul in masura sa se pronunte in astfel de cazuri.

In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea membru al comisiei pe care Chiuariu l-a sfatuit sa se abtina, Laura Stefan, ministrul il acuza de atitudine partinitoare, dar impotriva sa. Ministrul a amintit pozitia Laurei Stefan din momentul in care a solicitat revocarea din functie a procurorului Doru Tulus, seful Sectiei a II-a a DNA, cea care-l ancheteaza pentru fapte de coruptie.

Pe 8 mai, cind Chiuariu a inaintat CSM cererea de revocare a lui Tulus, Laura Stefan, pe atunci director pentru relatia cu Ministerul Public a MJ, si-a dat demisia in semn de protest fata de decizia ministrului. Laura Stefan a refuzat sa comenteze acuzatiile lui Chiuariu.

Ministrul Justitiei este cercetat de DNA pentru ca ar fi avizat o hotarire de guvern care acoperea o asociere ilegala a Postei Romane cu un grup imobiliar privat. DNA a cerut avizul Cotrocenilor pentru inceperea urmaririi penale. Pina la inchiderea editiei, Administratia Prezidentiala nu a dat nici un raspuns solicitarii ministrului Chiuariu.