Echipa feminina a Romaniei a debutat cu o infrangere in grupa B a Campionatului European din Italia, fiind invinsa cu scorul de 85-78 de reprezentativa Germaniei. Avand in teren doua jucatoare care activeaza in campionatul profesionist nord-american,
Echipa feminina a Romaniei a debutat cu o infrangere in grupa B a Campionatului European din Italia, fiind invinsa cu scorul de 85-78 de reprezentativa Germaniei. Avand in teren doua jucatoare care activeaza in campionatul profesionist nord-american, nemtoaicele au trecut rapid in avantaj, insa fetele noastre au reusit sa echilibreze jocul printr-o aparare agresiva, si chiar sa preia conducerea, 46-42, la inceputul celui de-al treilea sfert. Eforturile sub panou ale pivotului Florina Pascalau au fost insa inutile, Germania impunandu-se pana la final mai ales datorita aruncarilor de trei puncte. Pentru Romania au inscris Pascalau (26), Vass (13), Parau (13), Hutanu (8), Ciocan (5), Toma (4), Mandache (4), Stoenescu (3) si Brosovsky (2). In celalalt meci al grupei, Belgia a dispus de Lituania cu 68-53.       Obiectiv: un loc intre primele cinci     Cele 16 formatii participante la Campionatul European au fost impartie in patru grupe, din care ocupantele primelor trei locuri vor accede in optimile de finala. Daca se va califica in aceasta faza a competitiei, Romania va intalni primele trei clasate in grupa A, din care fac parte Letonia, Cehia, campioana europeana en-titre, Israel si Turcia. Meciurile se vor disputa in zilele de 28, 30 septembrie si 2 octombrie, in localitatea Vasto. Finala CE va avea loc la 7 octombrie, la Chieti, castigatoarea medaliei de aur urmand sa obtina calificarea la JO de la Beijing. Urmatoarele patru clasate vor participa anul viitor la un turneu preolimpic, in perioada 9-15 iunie, pe care Romania doreste sa-l organizeze daca echipa pregatita de antrenorul francez Marc Silvert va reusi sa se claseze pe unul dintre locurile fruntase la Europene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.