L-ati vazut vreodata pe Traian Basescu trecand, in alai, spre Palat?

Militieni isterici pe la intersectii. Masini in spate, in fata, pe margini. Vlajgani de la SPP, bine hraniti ­ pe banii nostri ­, stand la fere
L-ati vazut vreodata pe Traian Basescu trecand, in alai, spre Palat?

Militieni isterici pe la intersectii. Masini in spate, in fata, pe margini. Vlajgani de la SPP, bine hraniti ­ pe banii nostri ­, stand la ferestrele automobilelor. Pentru ce atatea strasnice masuri? Pentru ca Traian Basescu sa fie aparat, fiinta sa unica, ivita o data la un mileniu din solul sterp in Arhangheli ai Patriei, trebuind pastrata pentru inca un secol de acum incolo? Nici vorba.

Se iau toate aceste masuri pentru ca domnul presedinte sa nu sara din mers, plonjand cu capul pe fereastra, cand convoiul trece pe langa Palatul Victoria. Ori de cate ori da cu ochii de Palat, pe Traian Basescu il apuca pandaliile. De doi ani si ceva se zbate sa-l dea jos pe Calin Popescu Tariceanu. Palatul Victoria, vazut din goana alaiului, ii reaminteste ca guvernul PNL mai exista. Un om pe care-l apuca pandaliile trebuie protejat. De el insusi. Din nefericire, SPP-istii nu-i pot taia lui Traian Basescu telefoanele. Si astfel, daca nu se poate, azvarle cu capul prin fereastra masinii de lux, Traian Basescu poate da telefoane.

- La SRI, pentru ca tulusii de acolo sa-i urmareasca pe ministrii liberali.

- La DNA, pentru ca tulusii de acolo sa le fabrice dosare penale ministrilor liberali.

Constitutia nu-i permite lui Traian Basescu sa schimbe ministrii dupa cum ii dicteaza trezitul din somn dimineata. Cautand printre crapaturile Legii fundamentale, Traian Basescu a gasit un mijloc de a schimba ministri, ba chiar si guverne: Suspendarea sub pretextul ca sunt urmariti penal de DNA. Astfel ca tulusii de la DNA, comandati de tulusul sef, Daniel Morar, s-au pus pe treaba. Orice pretext e bun pentru a cere lui Traian Basescu avizul de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor liberali. De fapt, pentru a-i oferi lui Traian Basescu pretextul de a suspenda un ministru liberal: O anonima, o stire difuzata de un canal din debaraua lui Sorin Ovidiu Vantu, un zvon public de prin carciumi, o boare. Intr-o tentativa penibila de a se apara, Traian Basescu a declarat, ieri, ca nu sugereaza procurorilor DNA pe cine sa inhate. Are dreptate. Nu le sugereaza. Le spune de-a dreptul. Pentru ca tulusii de la DNA sunt haidamacii sai. Nu intamplator, el i-a aparat din nou, ieri, atacandu-l pe ministrul Justitiei. Orice chiabur isi apara slugile! Urmarind cu destul lista data prin telefon de Traian Basescu, tulusii iau la rand ministrii liberali.

Ca de obicei, discursul de ieri, de la Cotroceni, a fost o sinteza unica de batut campii, minciuni pe fata si prostirea opiniei publice in direct la tv. Sa lasam deoparte, minciunile pe fata, intre care se numara, de exemplu, afirmatia ca s-a cerut avizul in cazul lui Adrian Nastase pentru un dosar mai vechi. Comunicatul DNA spune clar ca e vorba de un nou dosar, disjuns dintr-un dosar mai vechi.

Sa lasam deoparte, de asemenea, minciuna ca faimoasa sa Comisie nu judeca dosarul primit. Cum sa nu judece? Legea responsabilitatii ministeriale arata clar membrii Comisiei apreciaza daca probele de la dosar sunt suficiente pentru a se incepe urmarirea penala. Drept urmare, Comisia, alcatuita din juristi, judeca daca ministrul e vinovat (si atunci presedintele isi da avizul) sau daca e nevinovat, dosarul fiind rodul unei hartuiri politice (si atunci solicitarea DNA e respinsa). Sa ne oprim la afirmatia potrivit careia urmarirea penala a unui cetatean nu inseamna nimic pentru respectivul, abia instanta decizand daca e vinovat sau nu. Mare pisicher domnul presedinte!

Cum adica, Parchetul General, DNA isi pot permite sa faca dosar penal unui om, sa-l tarasca prin anchete, sa-l trimita in instanta, sa-i ia bani, timp, energie, sa-i faca praf imaginea, chiar daca respectivul e nevinovat?! Iar in cazul unui ministru, sa fie chiar suspendat, cum s-au petrecut lucrurile cu Teodor Atanasiu, pentru ca, desi nevinovat, asa au vrut muschii tulusilor de la DNA? Pai daca nu e mare lucru sa ai dosar penal, de ce nu purcede Traian Basescu la o demonstratie, pentru a ne convinge? Sa faca uneia dintre fiicele sale o sesizare penala. DNA, potrivit teoriei de la Cotroceni, ii va tranti un dosar penal. O va chema la anchete, o va da pe toate posturile tv ca suspectata de coruptie, o va trimite in instanta. Instanta, desigur, o va achita. Iar domnul presedinte ii va spune fiicei, furioasa ca procurorii au comis un abuz incalificabil in cazul ei: Nu-i nimic, fata tatii, n-ai vazut ca pana la urma instanta te-a scos nevinovata?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.