Reprezentativa tricolora isi joaca astazi (ora 21.00, TVR 2), in fata Portugaliei, onoarea la CM de rugby.

Romanii se agata de un rezultat bun
cu Portugalia  Scotia 0 - Noua Zeelanda 40. In meciul de la Edinburgh, unde
Reprezentativa tricolora isi joaca astazi (ora 21.00, TVR 2), in fata Portugaliei, onoarea la CM de rugby.

Romanii se agata de un rezultat bun
cu Portugalia Scotia 0 - Noua Zeelanda 40. In meciul de la Edinburgh, unde erau gazde, scotienii au reusit contraperformanta de a nu inscrie nici un punct. Echipa lui Frank Hadden nu a rezistat infernalei presiuni a echipei All Blacks. Statistica meciului arata ca echipa acestora a jucat pentru 11 minute si 30 de secunde balonul in 22-ul scotian. De exemplu, intre minutele 48 si 56, Noua Zeelanda a atacat continuu buturile Scotiei in acest segment al cimpului de joc, insa fara rezultat. Este, pina azi, recordul ofensiv al Cupei Mondiale din acest an. Diferenta au facut-o linia a treia si treisferturile, asa cum ne-au obisnuit rugbistii de la Antipozi. Cu un total de sase eseuri, doua dintre ele transformate si doua penalitati reusite, Noua Zeelanda a izbutit ca, inaintea meciului cu reprezentativa Romaniei, sa faca maximum de puncte posibile, 15. Eficienta ofensiva a liderilor grupei si a marii favorite la cistigarea titlului mondial se traduce in urmatoarele cifre: 227 de puncte reusite fata de 27 primite, 33 de eseuri marcate si doar trei inscrise de adversari. La care se adauga 3 puncte bonus pentru diferenta de scor fata de adversari.

Extrem de periculoasa aripa Doug Hewlett, doua eseuri duminica, cinci in meciurile grupei noastre si autor a 48 de astfel de executii in cariera sa internationala, va fi simbata viitoare adversarul direct al apararii romane. Tactica de joc a viitorilor nostri adversari este relativ stereotipa, dar eficienta: inaintare prin forta a pachetului gramezii, dublaj perseverent al liniei a treia in atacurile pe treisferturi si actiuni individuale lansate foarte rapid. Celalalt pericol va veni din partea mijlocasului la deschidere Dan Carter, un excelent creator de joc. Duminica a inscris un eseu, a transformat alte doua, precum si doua lovituri de pedeapsa.

In celalalt meci al grupei B, Australia 55, Fiji 12. Finalista trecutei editii a Cupei Mondiale, Australia, a inscris 7 eseuri, doua dintre ele transformate, si a reusit 4 din cele 8 penalitati acordate. Si Australia si-a realizat obiectivul de performanta: maximum de puncte posibile, 15. Argumentele sale - 178 de puncte marcate fata de 35 primite, 24 de eseuri reusite fata de 4 primite si 3 puncte bonus.

In aceasta seara (ora 21.00, TVR 2) vom intilni Portugalia intr-un meci pentru locul 4 al grupei D. Acest meci este o intilnire de orgoliu. Nu mai putem avansa in clasamentul grupei si avem un singur punct, bonusul pentru cele doua eseuri inscrise Italiei. Intr-un meci decisiv, simbata, Italia inca mai poate spera sa invinga Scotia si sa ocupe locul 2, calificant in sferturi. Dupa cum au jucat scotienii azi si dupa cum i-am vazut pe italieni in intilnirea directa cu reprezentativa noastra, o victorie italiana este posibila. In acest caz, Scotia va fi eliminata, ceea ce ar fi o premiera in istoria acestei echipe. Inca din prima editie a Cupei Mondiale, 1987, Scotia a fost o abonata traditionala la sferturi de finale, iar in 1991 a ajuns chiar in semifinale. Asa ca, pina simbata, ierarhia grupei D nu se va limpezi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.