O firma de incaltaminte cu sediul in Romania, castigatoare a unui contract de 600.000 de euro cu Ministerul italian de Interne, pentru furnizarea de pantofi pentru agenti de politie, a livrat produse inutilizabile, care nu corespund masurilor standard europene, relateaza La Stampa in editia online.

Ministerul italian de Interne a organizat o licitatie pentru desemnarea firmei care sa furnizeze noi perechi de pantofi pentru femeile-agenti de politie, in vederea innoirii tinutei oficiale a acestora. Contractul pentru cele circa 12.000 de perechi de pantofi a fost castigat de o firma italiana care produce incaltamintea in Romania, in schimbul pretului de 20 de euro perechea.

Odata livrate din Romania si distribuite agentilor de politie, perechile de pantofi s-au dovedit, insa, a fi fabricate dintr-o piele mult mai dura decat cea folosita la mostrele studiate de expertii de la Directia Tehnica Logistica si de Gestiune a Patrimoniului, din cadrul Ministerului de Interne, care desemnasera castigatorul licitatiei.

In plus, desi contractul stipula ca cele mai multe perechi sa aiba masuri cuprinse intre 35 si 38, masurile furnizate nu corespundeau standardelor europene. Din aceasta cauza, stocurile de masuri mari au fost epuizate imediat, iar politia italiana a ramas in posesia a mii de perechi de pantofi inutilizabile, deoarece au masuri prea mici.

"Trebuie sa spun ca atunci cand i-am primit de la magazie si am deschis cutia, mi s-au parut chiar mai frumosi decat cei pe care ni-i furnizeaza, de obicei, administratia", povesteste o tanara, inspector in cadrul politiei din Torino.

"I-am purtat prima oara de Ziua Politiei. Plangeam de durere. Ma strangeau ca intr-o menghina. Ši totusi, verificasem masura, erau numarul 37, scria si pe cutie", adauga aceasta, precizand ca a fost nevoita sa incheie ziua incaltata cu vechii sai pantofi uzati, pe care ii lasase in masina.
Mediafax