Dupa ce la finele lui august i-a revenit misiunea de a trasa proiectul de reforma a UE, in calitate de raportor al Parlamentului European (PE) in cadrul Comisiei pentru Afaceri Constitutionale a Legislativului comunitar, europarlamentarul roman Ad
Dupa ce la finele lui august i-a revenit misiunea de a trasa proiectul de reforma a UE, in calitate de raportor al Parlamentului European (PE) in cadrul Comisiei pentru Afaceri Constitutionale a Legislativului comunitar, europarlamentarul roman Adrian Severin a intrat, la finalul saptamanii trecute, in competitia initiata de prestigioas publicatie "European Voice" pentru desemnarea "Parlamentarului european al anului 2007".
Social-democratul Adrian Severin a fost nominalizat, la finalul saptamanii trecute, de catre publicatia europeana "European Voice" la premiul "Parlamentarul European al anului 2007". Reprezentantul Romaniei la Parlamentul European concureaza pentru aceasta distictie de "Parlamentar European al anului 2007" cu nu mai putin de sase alti colegi, intre care se afla si europarlamentarul francez, Alain Lamassoure, cu care face echipa in cadrul Comisiei pentru Afaceri Constitutionale, in calitate de co-raportor al PE privind distribuirea locurilor in Legislativul comunitar. "O asemenea nominalizare este legata de ceea ce faci sau ceea ce ai facut in acest context european. Obtinerea calitatii de raportor pentru o asemenea tema este ea insasi o expresie a unei anume increderi intr-o persoana. Probabil ca si aceasta a fost avuta in vedere de catre juriul care a nominalizat personalitatile europene ale anului", ne-a declarat Adrian Severin, apreciind ca acest moment de prim-plan "ar trebui folosit pentru a arata ca Romania este capabila sa joace un rol in Uniunea Europeana". "Nu stiu daca eu voi fi cel ales pana la urma, dar nominalizarea in sine, alaturi de doar sapte europarlamentari, este un lucru care cred ca ar trebui sa ne indemne pe noi, ca romani, sa avem mai multa incredere in fortele noastre si sa ne decidem ca in fine a sosit momentul ca sa jucam un rol in Europa", a adaugat europarlamentarul roman, desemnat, la inceputul lui septembrie, la conducerea delegatiei de observatori ai PE la alegerile parlamentare programate sa se desfasoare in Ucraina la finalul lunii in curs.
Selectiile "European Voice"
Lista candidatilor pentru premiul de "Parlamentar European al anului 2007" este intregita de socialistul italian Claudio Fava, autorul documentului privind centrele de detentie patronate de CIA pe Continent, conservatoarea germana Ruth Hieronymi, aflata la originea directivei privind emisiile de televiziune, liberal-democrata britanica Sarah Ludford, care pledeaza pentru apararea libertatilor civile in Europa, popularul austriac Paul Rubig, care s-a evidentiat in materie de reconciliere a opiniilor divergente pe tema roamning-ului, precum si ecologistul luxemburghez Claude Turmes, remarcat pentru interventiile sale in favoarea consistentei dezbaterilor in domeniul energiei. Cei sapte au fost nominalizati la titlul de europarlamentar al anului de o comisie formata din editorialisi ai "European Voice" si personalitati europene de marca, precum ministrul de Externe suedez, Carl Bildt, si fostul comisar european pentru Concurenta, Mario Monti. Sectiunea de "Parlamentar European al anului 2007" nu este insa unica, juriul alcatuind o lista de 50 de persoane - comisari, europarlamentari, sefi de stat, politicieni, functionari UE, organizatii non-guvernamentale, activisti, dar si cetateni din afara UE - ce vor fi recompensate, la data de 27 noiembrie, pe diferite categorii, pentru meritele lor in slujba Europei. (D.E.)
Manifestati-va solidaritatea pentru reprezentatul Romaniei la Parlamentului European, Adrian Severin, propus la titlul de "Parlamentarul European al anului 2007", votand la adresa http://www.ev50.org/poll/default.asp?id=16.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.