Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat, luni, dupa ce a participat la sedinta Biroului Permanent National al PSD, ca au fost stranse semntaruile de sustinere a motiunii de cenzura si ca aceasta va fi depusa luni, in jurul orelor 16.00, la Birourile Permanente ale ambelor Camere.

El a precizat, totodata, ca, dupa depunerea motiunii de cenzura, presedintii de sedinta de la Senat si de la Camera vor anunta in plen ca aceasta a fost depusa.

Vacaroiu a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca motiunea de cenzura beneficiaza de semnaturile necesare pentru a fi depusa.Potrivit Constitutiei, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii

Conform Regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere, motiunea de cenzura trebuie prezentata Camerelor reunite in termen de cel mult cinci zile de la depunere. Legea fundamentala prevede ca motiunea trebuie dezbatuta in trei zile de la prezentarea in Parlament.