Pentru prima oara in istoria baschetului feminin autohton, reprezentativa de senioare a Romaniei aspira cu sanse reale la una din vizele olimpice puse la bataie de FIBA-Europe, selectionata noastra pregatita de celebrul antrenor francez Marc Silvert
Pentru prima oara in istoria baschetului feminin autohton, reprezentativa de senioare a Romaniei aspira cu sanse reale la una din vizele olimpice puse la bataie de FIBA-Europe, selectionata noastra pregatita de celebrul antrenor francez Marc Silvert avand obligatia de a se clasa pe unul din primele cinci locuri la Euro 2007 pentru a continua batalia spre JO 2008. Distribuita de forul international in grupa B a turneului final european, alaturi de Germania, Belgia si Lituania, baschetbalistele noastre vor intra in aceasta seara in focurile competitiei, urmand sa primeasca in Sala Sporturilor din localitatea italiana Lanciano replica rivalelor din Germania. Bazandu-se pe experienta si valoarea unor veterane de top, precum Larisa Toma, Monica Boriga si Ildiko Vass, dar si pe dorinta de afirmare a tinerelor Anamarie Parau, Cristina Ciocan, Florina Pascalau, Anca Stoenescu si Andra Mandache, antrenorul Marca Silvert, care are in CV-ul sau impresionant nu mai putin de opt prezente in turneele finale ale EuroLigii, va incerca sa incurce serios calculele specialistilor si sa duca echipa Romaniei in elita Batranului Continent. Conform programului anuntat de FIBA-Europe, primele trei clasate in cele patru grupe preliminare se vor califica in faza superioara, in vreme ce echipele situate pe ultimul loc vor iesi din batalia pentru sferturile de finala ale Euro 2007. "Meciul cu Germania este extrem de important in economia calificarii in faza urmatoare. Avem nevoie de o victorie pentru a ne continua drumul spre grupa valorica 1-8 si pentru a putea spera in continuare la JO 2008", ne-a declarat la plecare presedintele FRB, Carmen Tocala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.