Instalatorii au spart 17 locuinte
Doi tineri din Bistrita, in varsta de 27 de ani fiecare, au fost retinuti dupa ce au dat nu mai putin de 17 spargeri in apartamente din oras, in care au intrat pretinzand ca sunt instalatori care verifica retelele de apa. Cei doi isi alegeau cu atentie victimele, din randul persoanelor in varsta, care au copiii plecati la munca in strainatate. Ei ii urmareau pe acestia si apoi intrau in casele lor sub pretextul ca vor verifica starea unor conducte. (D.G.)
Exorcizarea pedepselor in cazul Tanacu
Curtea de Apel Alba Iulia a decis pastrarea pedepselor cu inchisoarea pentru inculpatii in cazul Tanacu, insa a redus cuantumul pedepselor atat pentru cele patru maicute, cat si pentru preotul Daniel Corogeanu. In cazul preotului, pedeapsa de 14 ani de inchisoare s-a transformat in sapte ani, maicuta Nicoleta Arcalianu a primit sase ani de inchisoare, iar Adina Cepreaga, Simona Bardanas si Elena Otel cate cinci ani, pentru aceeasi infrac- tiune. (R.F.)
Ambasador audiat in procesul lui Munaf
Curtea de Apel Bucuresti a trimis Ministerului Afacerilor Externe o adresa prin care cere permisiunea pentru audierea ambasadorului Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, in procesul in care Mohamad Munaf este judecat pentru terorism, informat iile pe care le cunoaste Stuparu legate de rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak fiind clasificate. De asemenea, Curtea a respins cererea lui Ovidiu Ohanesian de a solicita extradarea lui Munaf in Romania. (F.J.)
Identificati, dar de negasit
Politistii constanteni au identificat patru suspecti care i-ar fi racolat pe romanii care au sustinut ca au fost victime ale traficului de persoane in Spania, au declarat surse din Politie. Cei patru suspecti sunt Matei Florin (31 de ani), Matei Daniel (22 de ani), Petrica Matei (24 de ani) toti din Mangalia, si Matei Ionica, de 28 de ani, din Targu Jiu. Sursele citate au sustinut ca cei patru sunt cei care i-au racolat, dar nu au putut da detalii cu privire la locul in care se afla acestia. (A.S.)
Babiuc se pregateste de DNA
Conducerea Directiei Nationale Anticoruptie a cerut Comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru declansarea urma ririi penale impotriva lui Victor Babiuc, fost ministru al Apararii, cercetat in legatura cu schimbul a doua terenuri. Babiuc, ministru al Apararii Na- tionale in perioada decembrie 1996 - februarie 1998, aprilie 1998 - martie 2000, este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. (H.B.)
Procesul Ion Ion Tiriac, amanat
Tribunalul Bucuresti a decis amanarea cu doua saptamani a procesului in care Ion Ion Tiriac este judecat pentru consum de droguri, dupa ce avocatii acestuia au cerut instantei completarea probatoriului cauzei. Avocatii lui Tiriac junior au solicitat trimiterea unei adrese catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a se comunica stadiul anchetei referitoare la Raluca Sandu si pentru a se primi o copie dupa acest rezultat, in cazul in care exista. (A.O.)