Comentariul specialistului Formatiunile noroase existente ieri din zona Frantei, pana in Arhipelagul Britanic, se vor indrepta catre centrul Europei si zona Mun­tilor Alpi, tinzand sa fuzioneze cu formatiunile care se dezvolta in baÂ
Comentariul specialistului Formatiunile noroase existente ieri din zona Frantei, pana in Arhipelagul Britanic, se vor indrepta catre centrul Europei si zona Mun­tilor Alpi, tinzand sa fuzioneze cu formatiunile care se dezvolta in ba­zinul central al Marii Mediterane, in extindere deasupra Italiei. An­samblul noros rezultat va antrena un aer mai rece deasupra ju­ma­tatii de vest a Europei, in timp ce in ju­ma­tatea de est va pulsa aer cald. Ca urmare, in tara noastra, in aceas­ta saptamana, revine vara, res­pectiv temperatura va creste de la o zi la alta, dar si de la o noapte la alta. Vor fi si ploi asemanatoare cu cele de vara ca mod de manifes­tare, adi­ca averse, chiar si des­car­cari elec­tri­ce, pe arii relativ extinse. meteorolog Romica Jurca     Azi in tara: Bacau 20°C Baia Mare 23°C Brasov 20°C Buzau 23°C Cluj-Napoca 22°C Constanta 22°C Craiova 24°C Deva 24°C Galati 22°C Iasi 20°C Miercurea-Ciuc 18°C Oradea 25°C Pitesti 23°C Sibiu 21°C Suceava 19°C Targu-Mures 23°C Timisoara 25°C     La munte Azi (marti): Cerul va fi variabil, cu unele innorari si conditii de ploi slabe ziua in Orientali. Maine (miercuri): Cerul se va innora treptat in toata zona montana si, mai ales dupa-amiaza, si noaptea, vor cadea averse local in Occidentali si in vestul Meridionalilor. Poimaine (joi): Cerul va prezenta innorari accentuate in Occidentali, vestul Meridionalilor si nordul Orientalilor, unde local vor cadea averse de ploaie. In restul zonei montane innorarile vor fi temporare.     Bucuresti max. 25°C min. 8°C Azi (marti): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil si vantul in general slab. Maine (miercuri): Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 27°C, iar minima: 11°C. Poimaine (joi): Vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Maxima: 28°C, iar minima: 12°C.     Drumetii Garda de Sus - Scarisoara Din centrul comunei Garda de Sus pleaca drumul DN 75 pe Valea Garda Seaca. La confluenta cu Or­dancusa, continuam drumul pe acest afluent, si dupa 20 de minute in­cep Cheile Ordancusei. La zece mi­nu­te in versantul drept se vede gu­ra Pesterii Cordobana lui Gar­tau. Pes­te putin timp, o alta sa­gea­ta ne in­vi­ta la o derivatie. Urcam pana ce ajungem la Pes­tera Poarta lui Io­nel. Si in pestera se continua dam­bul de grohotis, dar prin galeriile sale ajunge la o lun­gime de 131 m, si are si un lac temporar. Pentru vizitarea ei este ne­voie de o sursa de lumina. Revenim la ­sosea, si dupa o jumatate de ora cheile se lar­gesc, ajun­gem si la un izvor. Peste 20 de mi­nute marcajul para­ses­te valea si in­cepe urcusul obositor. Dupa 40 de mi­nute iese intr-o poienita, de unde ajunge in sa. De aici mergem la Pestera Scarisoara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.