Tenisul masculin romanesc a contabilizat, in weekend, un nou succes in Cupa Davis, echipa tricolora coordonata de Florin Segarceanu reusind sa invinga incomoda selectionata a Japoniei, cu scorul general de 3-2, in cadrul barajului pentru mentinere
Tenisul masculin romanesc a contabilizat, in weekend, un nou succes in Cupa Davis, echipa tricolora coordonata de Florin Segarceanu reusind sa invinga incomoda selectionata a Japoniei, cu scorul general de 3-2, in cadrul barajului pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Speriati ca si-ar putea pierde locul din elita Cupei Davis, mai ales ca Japonia conducea surprinzator dupa doua zile cu 2-1, Andrei Pavel si Victor Hanescu au reusit, ieri, dupa mai bine de sapte ore de jocuri tensionate sa intoarca rezultatul final si sa aduca fericirea in tabara noastra.
Rasturnari de scor, surprize, tensiune, emotii si nu in ultimul rand tenis de calitate. Asa am putea descrie in cateva cuvinte barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, disputat la Osaka, in weekend-ul recent incheiat, intre echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Japoniei. Dupa trei zile de foc, Andrei Pavel si Victor Hanescu au demonstrat ca sunt jucatori de "Top 100 ATP" si au reusit sa obtina cele trei puncte necesare Romaniei pentru a-si pastra locul in Grupa Mondiala, spre disperarea japonezilor Takao Suzuki si Go Soeda, care s-au autodepasit in fata propriilor fani, fiind la un pas de o mare surpriza. Dupa un debut greoi, in care doar Andrei Pavel si-a facut datoria si a adus un punct important in disputa inaugurala cu Go Soeda, in vreme ce Hanescu si mai tinerii Mergea si Tecau au bifat surprinzator doua esecuri, ieri dimineata, acelasi Andrei Pavel, dar si Victor Hanescu, s-au impus in ultimele dispute de la simplu si au intors rezultatul, mentinand astfel Romania in elita. De altfel, asa cum ne-am tot obisnuit in ultima vreme, veteranul Andrei Pavel a avut din nou un aport important in obtinerea victoriei si a mult doritei calificari. Speriat de avantul japonezilor, care contabilizasera un surprinzator 2-1 dupa disputele din primele zile, Pavel a sunat "desteptarea" si a egalat situatia, reusind sa-l invinga, ieri, pe Takao Suzuki, la capatul unui meci de infarct, cu 6-7 (6), 6-7 (1), 6-1, 6-4, 6-4. Succesul lui Pavel s-a dovedit a fi extrem de important, mai ales ca liderul echipei tricolore a reusit sa castige disputa cu Suzuki dupa ce pierduse primele doua seturi, dar a revenit spectaculos si s-a impus fara drept de apel. A urmat intalnirea decisiva dintre Hanescu si tanarul Go Soeda, in care jucatorul nostru si-a spalat pacatele din prima zi si a obtinut o victorie de aur, cu 6-3, 5-7, 7-6 (6), 7-6 (3), la capatul unui joc care a durat 204 minute. Deveniti astfel specialisti ai barajelor pentru mentinerea in Grupa Mondiala, jucatorii romani au primit aprecieri si din partea specialistilor, site-ul daviscup.com comentand victoria de ieri: "Romanii, regii revenirilor in acest weekend! Romania si-a aratat puterea de a reveni de la 0-1 si 1-2 pentru a-si asigura un loc in Grupa Mondiala in 2008, in ceea ce a fost a 11-a lor intalnire de baraj din ultimii 12 ani."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.