Chisinau
Presedintele comunist Vladimir Voronin a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca-si va reforma partidul la congresul de pe data de 15 martie 2008. El a mentionat ca actualmente se lucreaza intens "la noul program al PCRM", dar n
Chisinau
Presedintele comunist Vladimir Voronin a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca-si va reforma partidul la congresul de pe data de 15 martie 2008. El a mentionat ca actualmente se lucreaza intens "la noul program al PCRM", dar nu a precizat daca va fi schimbata si denumirea partidului.


SINGURUL SCOP, PUTEREA. "Din pacate, noi nu avem un Karl Marx care sa ne scrie un program nou. Noi am indeplinit programul anului 1994, prin care urmaream venirea la guvernare si acum elaboram un program nou, care va reflecta realitatile noi", a declarat Vladimir Voronin.

Voronin a admis totusi ca partidul comunist a cunoscut in ultimii ani schimbari interne. "Partidul Comunistilor a parcurs o cale de evolutie lunga, proclamind integrarea europeana si reformele de piata in calitate de obiective strategice. Partidul are oameni cu convingeri comuniste mai mari decat ale mele. Ei sunt mai ortodocsi si ma critica in unele privinte. Le sunt recunoscator si lor pentru ca sunt membri ai partidului nostru. Ei ne avertizeaza, precum ne avertiza Lenin, la timpul lui. Iar noi nu i-am ascultat si am ajuns la Gorbaciov si la tot ce s-a intamplat mai tarziu", s-a plans Voronin.

Desi sustine ca este un european, apelul la Lenin - parintele crimelor comunismului - si negarea lui Gorbaciov - cel ce a pus capat bolsevismului in Rusia - creeaza adevarata imagine a unui om politic al carui cordon ombilical duce in continuare la Moscova.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.