PSD merge la alegerile pentru Parlamentul European din luna noiembrie cu o lista de candidati deschisa de secretarul general Titus Corlatean si de fostul ministru de Externe Adrian Severin, dar din care lipseste una dintre piesele de rezistenta ale p
PSD merge la alegerile pentru Parlamentul European din luna noiembrie cu o lista de candidati deschisa de secretarul general Titus Corlatean si de fostul ministru de Externe Adrian Severin, dar din care lipseste una dintre piesele de rezistenta ale partidului, clujeanul Vasile Puscas.

Lista a fost definitivata ieri de Biroul Permanent National, Corlatean si Severin fiind urmati de Rovana Plumb, Daciana Sarbu, Catalin Nechifor, Adriana Ticau, Ioan Mircea Pascu, Gabriela Cretu, Corina Cretu si Dan Mihalache. Puscas, indicat pe tot parcursul acestui an ca favorit pentru prima pozitie, dar asezat abia pe locul al patrulea la Comitetul Executiv National de la finele lui august, s-a retras din cursa.

El a explicat ieri, vizibil suparat, ca a recurs la aceasta solutie pentru ca nu cunoaste strategia PSD privind euroalegerile si nici ce anume se doreste de la acestea. "Nu pot juca intr-o piesa fara scenariu. Am discutat la inceputul anului un scenariu, dar el s-a schimbat, iar despre cel nou nu stiu nimic", a declarat Puscas pentru Mediafax. Si vicepresedintele Victor Ponta, plasat initial pe pozitia secunda, s-a retras, insa el s-a aratat destul de evaziv in explicatii.


MOTIUNEA, DEPUSA. In ceea ce priveste motiunea de cenzura, pesedistii au reusit ieri sa o depuna la Parlament, aceasta adunand 139 de semnaturi de la parlamentarii partidului, printre care si Antonie Iorgovan, aflat in stare critica la spital. Dupa modelul lui Iliescu, Adrian Nastase a semnat si el documentul, dar a avertizat ca actuala conducere a PSD trebuie sa isi asume, in final, responsabilitatea pentru acest demers. Potrivit Regulamentului celor doua Camere, motiunea de cenzura trebuie prezentata in Parlament in termen de cinci zile de la depunere, urmand sa fie dezbatuta si votata dupa alte trei zile. In zilele in care va fi prezentat si dezbatut documentul, orice deplasare externa a parlamentarilor social-democrati este interzisa, conform unei decizii de ieri a Biroului Permanent National.


APRECIERI
"Domnul Vasile Puscas este unul din cei mai buni profesionisti pe care ii are Romania pe zona europeana si a cunoasterii UE. Tocmai de aceea, dansul se va implica in continuare in campanie, atat pe plan intern, cat si pe plan international. Vom lucra impreuna la strategie, la oferta pe care PSD o va promova"
Cristian Diaconescu vicepresedinte PSD a€¢ Textul integral la motiunii PSD (format doc)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.