"Prin declaratiile facute de Marko Bela, referitoare la faptul ca Romania nu mai este un stat national, s-a adus atingere ordinii constitutionale. Astept ca institutiile abilitate ale statului sa se autosesizeze si Marko Bela sa raspunda penal pentru
"Prin declaratiile facute de Marko Bela, referitoare la faptul ca Romania nu mai este un stat national, s-a adus atingere ordinii constitutionale. Astept ca institutiile abilitate ale statului sa se autosesizeze si Marko Bela sa raspunda penal pentru afirmatiile facute", a declarat ieri deputatul PC de Cluj, Petru Calian.

Tot ieri, senatorul PRM Gheorghe Funar a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva presedintelui UDMR, Marko Bela, pentru "savarsirea infractiunilor de amenintare la adresa sigurantei nationale a Romaniei".

De asemenea, Funar reclama actiuni impotriva ordinii constitutionale si asociere in vedere savarsirii de infractiuni, "Marko Bela a actionat si actioneaza, conform programului si statutului UDMR, pentru separatism pe criterii etnice, inclusiv pentru separatism teritorial, precum si pentru dezmembrarea teritoriala a Romaniei.(...)", a subliniat senatorul PRM.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.