Cu regretul ca zilele nu-i mai permit sa-si aduca aportul la fondurile private, la care si-ar fi dorit din tot sufletul sau de pensionar aspirant sa contribuie, presedintele a tinut sa fie prezent la lansarea la apa a sistemului alternativ de protect
Cu regretul ca zilele nu-i mai permit sa-si aduca aportul la fondurile private, la care si-ar fi dorit din tot sufletul sau de pensionar aspirant sa contribuie, presedintele a tinut sa fie prezent la lansarea la apa a sistemului alternativ de protectie sociala din Romania. Nimic anormal. De la parastas nu se lipseste, mai ales in prag de lovitura de palat, sau anticipate cum i se mai spune. Ce i se poate reprosa lui Basescu este ipocrizia crasa. Daca voia pensie privata, sa fi zis din '90, prindea si el, prindeam si noi. A dat de pamant cu cateva guverne si partide, putem sa le adaugam si pe cele doua taricene, la misto, fara sa-si planga de mila. Dar nu a construit nimic, cu exceptia demolarii PSD, recunosc.
Romania este ultima tara din Uniune (cand au trecut noua luni?) care debranseaza partial contribuabilul de la mila statului. Cehia, de exemplu, nici nu era in UE cand a adoptat sistemul si mai are putin si scoate si primii beneficiari pe "piata". In Romania nu a fost posibil, nici pe vremea CDR, nici pe vremea lui Nastase (nu mai vorbim de Iliescu, pentru ca el nu concepe alta pensie decat cea de om politic in viata si presedinte la stat) pentru ca nici unui guvern nu i-a convenit sa renunte la pusculita doldora a asigurarilor sociale, oricare ar fi fost ele. Nastase chiar a subordonat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, altfel institutie independenta, cu buget propriu.
Toti marii nostri conducatori nu au avut grija mai mare decat sa sifoneze fondurile asigurarilor sociale, si vorbim de mii si mii de miliarde de dolari noi, mai ceva ca politistii conductele de benzina de la Ploiesti, in interesul nevoilor politice de moment, sau vile, cum le mai zice.
Cum sa lasi alegatorul singur in casa, pe intuneric, cu optiunea, sa-si astearna singur patul de spital sau sa-si oblojeasca ultimele zile? Cum sa lasi prostimea cu bani la batranete, astia sunt in stare sa-i bea pe toti odata, sau sa-i prapadeasca prin Caraibe, si ramai fara alegatori lucizi cand ti-e lumea mai draga. Vine referendumul, ca maine, si fluieri a paguba prin curtea scolii din Cracaoani. Mai sunt si inundatii, risti sa nu mai ia pe nimeni, putrezesc cizmulitele de cauciuc sub birou, oricat le-ar vacsui sefa de cabinet.
Moare statul de grija noastra. Chiar nu glumesc, daca ne facem bine singuri isi pierd bietii oameni locul de munca.
Interesant este si momentul cand se produce catastrofa. Liberalii lui Geoana, sau pesedistii lui Tariceanu, deja au marit pensiile, fara acoperire. Vosganian, daca mai apuca, incearca sa carpeasca aceasta gaura, taind de pe unde se mai poate. Cum ar fi propunerea de interzicere a tichetelor de masa pentru bugetari sau mici giumbuslucuri cu TVA. Si acum mai dispar si 2% la suta din totalul contributiilor tinerilor sub 45 de ani din bugetul de stat. Tare sunt curios cum vor construi bugetul lui 2008. Chiar in cazul unui premier pentru situatii de urgenta, Blaga are ceva de pompier in privire, cum va fi impacata capra socialista cu varza liberala si alegerile lui Basescu?
"A bagat Tariceanu pensie, dom' presedinte. Cum procedam?" o sa racaie si Boc la usa. "Investiti, ba, numai in pensionarii de viitor."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.