Sexul cu minori poate fi postat lejer pe site-urile romanesti. Cel mai vizitat site din Romania a gazduit ieri, mai bine de jumatate de zi, materiale cu copii abuzati sexual.

"Portalul nr. 1 in Romania", dupa cum se autointituleaza Neogen
Sexul cu minori poate fi postat lejer pe site-urile romanesti. Cel mai vizitat site din Romania a gazduit ieri, mai bine de jumatate de zi, materiale cu copii abuzati sexual.

"Portalul nr. 1 in Romania", dupa cum se autointituleaza Neogen, este o gazda primitoare pentru amatorii de sex cu minori. In cursul zilei de ieri, trei filmulete au produs senzatii printre dementii cu acces la internet, dar au starnit si protestele mai multor vizitatori ai site-ului, sectiunea video.neogen.ro.

Ore in sir, persoane care au descoperit oribilul continut au insirat comentarii vehemente la adresa reprezentantilor Neogen, fara ca vreunul din filmele incriminate sa fie inlaturat. Au trecut mai bine de 12 ore pana cand filmele, postate de utilizatorul Jerry69, au fost scoase.

Din pacate, nu s-a intocmit nici o plangere la Politie, intrucat reprezentantii Neogena€¦ nu au dovada!

"Videoclipurile respective au fost suspendate si automat sterse de catre program, nu avem dovada necesara unei denuntari. Acest tip de masuri poate fi luat in cazul in care dovada inca exista", ne-a declarat Maria Suciu, PR manager Neogen. "Pentru cazurile de continut suparator exista optiunea de «Semnalare neregula», functionalitate prin care ceilalti utilizatori pot semnala echipa in privinta continutului unui material video", explica reprezentantul companiei. Desi pe site este postat avertisment cu privire la riscurile pe care si le asuma furnizorul de continut, se vede ca fiecare isi poate face de cap, pana cand se autosesizeazaa€¦ sistemul agreat de Neogen. "Datorita volumului mare de continut incarcat de catre utilizatori, consideram ca sistemul actual este potrivit pentru evitarea aparitiei de continut video ilegal pe site."

Mai mult, printre tagurile (categoriile) asociate unuia dintre filme, a stat la vedere cuvantul "pedofilie", fara ca sa deranjeze pe cineva de la firma de business online.

Desi scuza cu "lipsa dovezii" poate parea ilara, totusi ii informam pe reprezentantii Neogen ca le putem furniza probe.


AUTORITATI. Pana la ora redactarii materialului, nu am primit nici un raspuns de la reprezentantii Politiei Romane in legatura cu acest caz. In ceea ce priveste rostul ANRCTI in situatii de acest gen, institutia se limiteaza la a raspunde la sesizari, in baza Legii 196/2003 privind prevenirea si combaterea pornografiei. Neregulile sesizate sunt trimise catre un furnizor de internet care trebuie sa blocheze accesul catre site-ul in cauza. Politia trebuie sa urmareasca daca ISP a pus in aplicare cererea ANRCTI. Dar cum dovezi nu sunt, toata lumea isi continua linistita afacerile si placerile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.