Joi, 20 septembrie 2007, radiourile si televiziunile au difuzat stirea potrivit careia un militar roman din Irak - sublocotenentul Ioan Grosaru -   a fost victima tragica a unei explozii cu dispozitiv capcana. Alti cinci  militari au fost raniti, unii dintre acestia riscand sa ramana desfigurati pentru tot restul vietii. In toate tarile democratice ale Europei, o asemenea stire ar fi fost un nou prilej pentru adversarii prezentei militaricesti in Irak de a pune din nou problema participarii la un razboi mai mult decat absurd. In scumpa noastra tara, Partidul National Liberal (de guvernare) si-a inscris pe drapelul politic, la un moment dat, retragerea trupelor noastre din Irak.

Vorba lui Cosbuc.
Ce mai chiot, ce mai vuiet!

Declaratii ritoase ale lui Calin Popescu Tariceanu, mai-marele partidului. Interventii zgomotoase  ale liderilor liberali in studiourile TV si in paginile ziarelor. Initiativa unei campanii de strangere de semnaturi.

Ati vazut vreodata un cal ajuns cu trasura in buza unei prapastii?!

Se opreste brusc din galop si, ridicat in doua picioare, fornaie si mihohoteste.

Nu altfel a reactionat Traian Basescu in clipa cand liberalii au aprins valvataile retragerii din Irak.

De ridicat in doua picioare n-a fost nevoie. Fiind biped, si nu patruped, precum calul, domnia sa beneficiaza doar de doua picioare. La o adica, se poate ridica pe varfuri. Fapt prea marunt pentru cel ce pretinde ca sprijina Romania, imaginata in postura de baba lesinata de foame! De fornait si mihohotit impotriva campaniei PNL n-a dus insa lipsa.

Cu Traian Basescu am fost si suntem aspri.

In chestiunea retragerii trupelor noastre din Irak, domnia sa a putut fi criticat doar pentru slugarnicia oarba fata de Marele Licurici. N-a putut fi mustrat insa pentru inconsecventa. De la inceputul mandatului, domnia sa a fost pentru a merge cu Aliatii pana la capat.

Nu prea deosebit in aceasta afirmatie de Maresalul Antonescu.

Si el incercand sa-i convinga  pe romani ca trebuie sa mearga cu Aliatii (cei de atunci, din 1944, nemtii adica) pana la capat.

Romanii au fost atat de entuziasmati de indemn incat l-au inchis pe Maresal intr-un seif.

Liderii PNL lasau sa se intrevada o anume inconsecventa.

Guvernau tara din decembrie 2004.

Nici inainte de alegeri, dar nici dupa, romanilor nu le-a ajuns la urechi, dinspre fruntasii liberali, vreun scancet impotriva prezentei noastre in Irak.

Dar, ma rog, ne-am zis ca asta e o forma de expresie a politetii.

Liberalii se remarca prin apucaturile lor boieresti.

Nu era chiar o ciudatenie politetea de a nu-l contrazice fatis pe Traian Basescu, cu care imparteau dulcele asternut al Puterii. Vine tragicul eveniment din Irak.

Pentru o formatiune ce si-a facut un varf de lance in razboiul politic intern din retragerea trupelor noastre din fosta tara a lui Saddam ar fi fost un prilej nimerit de a reitera teza ca Romania nu-si poate permite o asemenea aventura. Si nu atat pentru ca noi n-avem ce cauta intr-un razboi care nu e al nostru, ba chiar nici macar al Dreptatii, deoarece e al Petrolului, ci pentru ca Armata romana nu e pregatita pentru ipostaza, unica in Istoria tarii, de corp expeditionar in deserturile si vagaunile de pe planeta.

O asemenea ipostaza presupune a lua bani de la autostrazi, aziluri pentru batrani, case pentru tineri si a le vari in material militar. Cei cinci au fost victimele nu atat ale exploziei, cat mai ales ale TAB-ului prost. Ce fac insa domnii liberali?

Uita cu desavarsire campania lor pentru retragerea din Irak.

Ba mai mult, in declaratia despre eveniment, domnul premier vorbeste de eroi in lupta impotriva terorismului.

Cei sase au fost victimele prezentei noastre in Irak.

Pentru domnul premier au devenit peste noapte victimele luptei impotriva terorismului.

TAB-ul vinovat nu devine punctul de plecare al intrebarii ce cautam noi in desertul irakian, ci al unei campanii vizand achizitionarea de noi TAB-uri.

Ce smecheri!

Moartea unui om, ranirea altor cinci e exploatata pentru o noua risipa de bani.

In loc sa fie un prilej pentru a mai economisi bani publici!

Si, uite-asa, liberalii au folosit evenimentul tragic din Irak pentru a da o noua dovada de oportunism politic.