Inspectia Sanitara de Stat (ISS) a anuntat ca a decis suspendarea temporara a activitatii halei de branzeturi din cea mai mare piata a municipiului Targu-Mures, de pe Strada Cuza Voda, pana la remedierea deficientelor de igiena constatate.

Potrivit unui comunicat de presa al ISS Mures, in doua din cele trei piete agroalimentare principale din municipiu inspectorii au constatat deficiente: in incinta pietelor "Cuza Voda" si "Dambu Pietros" nu erau asigurate curatenia permanenta si dezinfectia, se facea comert din masina in conditii improvizate, improprii si faptul ca unora dintre comercianti li se permite sa doarma, pe timpul noptii, in paturi improvizate langa tarabe.

ISS Mures a aratat ca cele mai grave nerespectari ale conditiilor igienico-sanitare s-au constatat in hala pentru branzeturi a Pietei "Cuza Voda", unde s-a emis dispozitie de suspendare temporara a activitatii. Pentru toate deficientele din pietele targumuresene au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 5.400 de lei.