PUNCTUL PE EI
Fotbalul sfarsitului de saptamana ne-a secatuit de rabdare si ingaduinta. Am asistat la meciuri lungi si plictisitoare, naclaite intr-o mediocritate fara cusur. Am incremenit ore la rand in fata televizorului pacalit de speranta ca
PUNCTUL PE EI
Fotbalul sfarsitului de saptamana ne-a secatuit de rabdare si ingaduinta. Am asistat la meciuri lungi si plictisitoare, naclaite intr-o mediocritate fara cusur. Am incremenit ore la rand in fata televizorului pacalit de speranta ca, la un moment dat, vreo disputa mai acatarii imi va rasplati perseverenta. Aiurea! Avem in liga lui Mitica conducatori bolnavi care au imbolnavit si fotbalul. Nu discutam despre echipele care duc tava prin campionat. Repetentii cei mai repetenti sunt tocmai gusatii fuduli care tintesc fruntea clasamentului.

Balul a fost deschis, la Arad, de echipa multilateral dezvoltatului George Becali. El, marele El, a dat stralucire de fundul curtii Stelei. Enoriasii lui Pedrazzini sunt atat de derutati, incat dau mai multe goluri in vistieria pastorului cel intelept decat in poarta adversarului. Cat timp va lucra in echipa vasta incompetenta a patronului, cat timp jucatorii vor fi folositi ca recuzita a scandalurilor de tot felul, performantele Stelei nu vor depasi granita saivanului.

Dinamo continua pe linia evolutiilor modeste. Razboaiele colaterale din Stefan cel Mare par mult mai interesante decat disputele din teren. Vasile Turcu este pus la zid de galerie pentru ca si-a permis sa aprecieze la 10%-15% sansele de calificare ale dinamovistilor in Liga Campionilor. Zic contestatarii ca un dinamovist adevarat nu are voie sa spuna asa ceva. Adica un "dinamovist adevarat" nu are voie sa fie realist? Rednic a capotat in teren, dar lupta in continuare cu Vova Cohn, cel care da mai mult din mana decat din buzunar. Vi se par mai importante aceste pricini decat returul cu Elfsborg? Nici mie!

Rapidul a fost pana acum echipa cu traseu diferit de restul "europenelor". A coborat insa pana la un 0-0 cu o echipa care are identitate de imprumut: Gloria Buzau. Copos, Zotta si chiar Bergodi au luat foc pentru ca arbitrul Martis nu a acordat giulestenilor un penalty clar. Eu ii dau dreptate lui Bergodi, care n-a invatat, din fericire, limba fotbalului romanesc. Italianul a zis ca arbitrajul nu scuza prestatia jucatorilor sai.

Poli Timisoara a fost egala Mioveniului pe tabela, dar putea fi si mai rau daca Torje ar fi fost eliminat sau daca asistentul n-ar fi semnalizat un ofsaid imaginar. Mudura, invinsul lui Ganea, a invins si el, din nou, regulile jocului. Gerlem (de la Farul Constanta) a vrut sa-i multumeasca Monicai Rigo pentru eliminare printr-o lupta corp la corp, iar federatia completeaza lista FIFA pe baza de derogari. Dar toate astea nu inseamna ca nu e loc si de mai rau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.