"Lifting politic": aceasta sintagma pe care-am intalnit-o in tulburatorul roman "Cruciada copiilor" al Florinei Ilis caracterizeaza, cred, de minune si actuala situatie din PSD. S-a potrivit si inainte cand dl Ion Iliescu, ridat in timp de amintirea
"Lifting politic": aceasta sintagma pe care-am intalnit-o in tulburatorul roman "Cruciada copiilor" al Florinei Ilis caracterizeaza, cred, de minune si actuala situatie din PSD. S-a potrivit si inainte cand dl Ion Iliescu, ridat in timp de amintirea probabil cosmaresca a invaziilor mineresti, a incercat sa-si refaca chipul imbatranit (nu neaparat in rele), pana a fost debarcat, fiindca avea prea multe cicatrici si nici nu mai putea zambi cu gura pana la urechi, ca altadata. Intr-o postura mai speciala se afla urmasul sau, dl Mircea Geoana. Domniei-Sale nu i se mai potriveste liftingul, fiindca a avut atatea succesive schimbari la fata ca mai-mai sa nu-l recunosti, ca pe Michael Jackson cand se demachiaza. (Poate ca dl Emil Constantinescu ar trebui pana la urma sa dea publicitatii scrisoarea de ploconire a fostului - si de altfel excelentului - nostru ambasador la Washington). In atari imprejurari, motiunea PSD-ului e mai degraba o lotiune-promotion pe care cel ce o incearca isi asuma anumite riscuri.
Insa cazul cel mai interesant e al dlui Adrian Nastase. Aici trebuie lifting serios, nu gluma. Si Domnia-Sa chiar il face, cu o consecventa de invidiat (si de speriat adversarii din partid). Dar tare ma tem ca in deciziile de la Cotroceni, dl Traian Basescu ii va intrerupe aceasta operatiune estetica si-o va inlocui cu o dizgratioasa liposuctie.
P.S. Taman in minuta cand scriu aceste randuri, pe langa terasa "Pescarul" trece Lavinia Sandru. Si ma gandesc ce straniu este ca un partid atat de mare si inestetic cum e PIN are o vicepresedinta atat de mignona si draguta cum e Lavinia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.