Lacrimi, disperare si intrebari fara raspuns. La Suceava, acasa la soldatul Ioan Grosaru (35 de ani), mort vineri in misiune in Irak, este o durere greu de exprimat in cuvinte. Mama eroului a mai pierdut un copil plecat in armata, iar rudele se tem
Lacrimi, disperare si intrebari fara raspuns. La Suceava, acasa la soldatul Ioan Grosaru (35 de ani), mort vineri in misiune in Irak, este o durere greu de exprimat in cuvinte. Mama eroului a mai pierdut un copil plecat in armata, iar rudele se tem ca nu va mai putea trece si peste aceasta a doua tragedie. in momentul in care fiul ei isi pierdea viata, femeia se ruga la manastire pentru sanatatea copilului plecat departe de casa. Din pacate, cel de sus a lovit-o crunt. Al doilea copil al familiei moare. Visul militarului sucevean era ca, odata intors acasa din misiune, sa se insoare si sa se aseze la casa lui. Cand a plecat in Irak, Ioan a spus parintilor ca nu va merge la patrulari. „Ca el e la calculatoare, la evidenta militarilor, si nu este nici cel mai mic risc“. Corpul neinsufletit al eroului va fi adus astazi in tara, cu o aeronava ce va ateriza pe Aeroportul din Suceava.

Rudele tanarului vazusera la televizor stirile despre incidentul din Irak, insa nu aflasera ca soldatul facut bucati, in urma exploziei, era chiar Ionica al lor. „Impreuna cu doi ofiteri de armata, am mers la ei acasa. La poarta, ne-a iesit sora lui. Nici nu puteam vorbi. Ne-a intrebat direct: 'E Ionica, asa-i?>>... si a izbucnit in plans“, povesteste Voda Petru, primarul comunei Cornu Luncii, localitatea de unde provine eroul. Singura care nu aflase terifianta veste era chiar mama tanarului militar. inca de dimineata, femeia plecase la o manastire din zona. Rudele isi faceau griji si nu stiau cum sa-i dea ingrozitoarea veste mamei indoliate, foarte bolnava. Din cei 2 baieti ai familiei, unul a trecut in lumea celor drepti in urma cu 20 de ani. Culmea, tot in timp ce-si servea patria. „Mai avea doar trei saptamani si termina armata. O masina a dat peste el, saracul...“ isi aminteste o vecina, Verginica Macovei.

Urma sa se casatoreasca
Visul suceveanului era ca, odata intors acasa din misiune, sa se insoare si sa se aseze la casa lui. Despre iubita lui Ioan, rudele nu stiu foarte multe. Cum in ultimii 15 ani baiatul a stat la Timisoara, unde era angajat al Batalionului 32 Infanterie Mircea din localitate, iar prietena era de acolo, nu au avut ocazie sa se cunoasca. Aflasera doar ca Ionica al lor era foarte indragostit si la intoarcerea din misiunea din Irak urmeaza sa se insoare. „Avea planuri sa se casatoreasca si sa se aseze la casa lui. Cu banii castigati in cele sase luni in Irak si cu se mai stransese el, vroia sa-si ia o garsoniera sau un apartament. ii spunea uneia dintre surori sa il cunune, cand se intoarce... n-a mai apucat saracul“, marturiseste sora cea mare a lui Ioan, Teodora Costache. Dupa ce si-a pierdut ambii fii, biata mama a soldatului a ramas doar cu cele cinci fete. „Dupa ce a plecat, am vorbit la o saptamana cu el. M-a intrebat daca am bani de medicamente si de sanatate. El spunea ca e bine... I-am spus sa nu se duca acolo, ca-i razboi... Acum, mi-l aduc mort...“, povestea, dupa ce a aflat terifianta veste, Catrina Grosaru, mama eroului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.