Influentul ziar american "The Washington Post" a reluat ieri din nou povestea, dezvaluind ca Mossad a transmis serviciilor similare americane, inca din vara acestui an, informatii precise despre o baza din nordul Siriei unde specialisti nord-coreeni
Influentul ziar american "The Washington Post" a reluat ieri din nou povestea, dezvaluind ca Mossad a transmis serviciilor similare americane, inca din vara acestui an, informatii precise despre o baza din nordul Siriei unde specialisti nord-coreeni si sirieni instaleaza aparatura nucleara. Aceste informatii se bizuiau pe fotografii obtinute de satelitul israelian de spionaj "Ophek". Bush nu a dat importanta acestor fotografii, care, spun specialistii, puteau fi si altfel interpretate, si a cerut probe mai consistente. Israel s-a straduit sa i le furnizeze. Publicatia londoneza "The Sunday Times" a publicat ieri informatia ca o unitate israeliana de comando a fost lansata in nordul Siriei si a capturat materiale nucleare de provenienta nord-coreeana. Imediat, aceste probe au fost aduse in Israel si in aceeasi noapte au fost trimise cu un avion special la Washington. Dupa un consult rapid cu sedii serviciilor secrete si generalii Pentagonului, George W. Bush a incuviintat actiunea aviatiei israeliene. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.