Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, ieri, ca sotul avocatei disparute din Brasov sa nu paraseasca Romania timp de 30 de zile.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, ieri, instituirea masurii de
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, ieri, ca sotul avocatei disparute din Brasov sa nu paraseasca Romania timp de 30 de zile.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, ieri, instituirea masurii de interzicere a parasirii Romaniei timp de 30 de zile de catre politistul brasovean Constantin Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu. Instanta a casat, astfel, sentinta data vineri de catre magistratii Curtii de Apel Brasov, care au respins cererea anchetatorilor de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru zece zile a politistului, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.

Decizia Instantei Supreme a venit la doua zile dupa ce magistratii brasoveni au considerat ca procurorii nu au prezentat indicii temeinice care sa justifice arestarea suspectului.
Politistul Cristian Constantin Cioaca a sustinut, sambata, la Pitesti, o conferinta de presa in care a precizat ca Parchetul merge doar pe varianta crimei, in care suspect este el, sotul victimei, neluand in calcul anumite probe care l-ar disculpa.

Toate indici ile duc la Cioaca
Seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul Marius Iacob, ne-a declarat, ieri, ca, la momentul in care anchetatorii au cerut arestarea politistului Cioaca, “nu exista niciun indiciu care sa arate ca acesta nu a comis fapta de omor sau vreun indiciu cum ca victima Elodia Ghinescu ar fi inca in viata”. Potrivit lui Marius Iacob, aceste elemente sunt valabile si astazi, toate probele prezentate fiind temeinic verificate. Cu aceste dovezi, procurorii s-au prezentat si ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta consimtind toate aceste probe ca fiind indicii ale savarsirii infractiunii de omor, suspect in acest caz fiind politistul Cristian Cioaca.

“Noi nu il consideram vinovat pe Cioaca si nu l-am trimis in judecata pentru comiterea faptei. Am cerut doar ca instanta sa instituie o masura asupra unui suspect”, a adaugat Marius Iacob. Procurorii spun ca toate indiciile conduc catre crima.

“In primul rand este vorba despre urmele de sange din apartamentul sotilor. La perchezitie am gasit pete de sange pornind din dormitor, atat pe usa, cat si pe clanta, apoi in baia mare, pe gresie si pe faianta, in bucatarie si pe perdeaua din sufragerie, sub masina de spalat si pe pereti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.