Grupul britanic HSBC Holdings va inchide divizia de credite ipotecare riscante din SUA, deoarece afacerea nu mai este sustenabila, in urma operatiunii 750 de persoane vor fi disponibilizate, iar banca va suporta costuri de 945 de milioane de dolari,
Grupul britanic HSBC Holdings va inchide divizia de credite ipotecare riscante din SUA, deoarece afacerea nu mai este sustenabila, in urma operatiunii 750 de persoane vor fi disponibilizate, iar banca va suporta costuri de 945 de milioane de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. HSBC Finance, divizia de retail a HSBC, a anuntat ca Decision One Mortgage, unitatea care va fi inchisa, are operatiuni in Fort Mill, South Carolina, Phoenix, Arizona si Charlotte, North Carolina. "Nu mai este sustenabila si nu este o decizie buna sa ii alocam si alte fonduri ", a declarat Michael Geoghegan, directorul general al HSBC Holdings.Din cauza efectelor puternice ale crizei creditelor ipotecare, mai multe institutii financiare nebancare si banci si-au inchis operatiunile si au solicitat plasarea sub protectia legii falimentului. Criza din acest sector a avut un rol important in concedierea a peste 90.000 de persoane.HSBC este cea de-a patra banca la nivel mondial, cu o valoare de piata de peste 200 de miliarde de dolari. Aceasta a achizitionat, in 2003, unitatea Decision One, pentru 14 miliarde de dolari.Decision One si-a restructurat deja operatiunile, ca urmare a crizei sectorului de credite ipotecare riscante, prin reducerea numarului centrelor sale de la17 la doar doua.HSBC a consemnat in primul semestru o crestere de 13% a profitului inainte de impozitare, la 14,16 miliarde dolari, in conditiile in care un castig exceptional, de un miliard de dolari, a compensat avansul creditelor neperformante asociate pietei imobiliare americane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.