Finantele au renuntat la doua modificari prevazute in proiectul initial al Codului Fiscal, una vizand mentinerea impozitului pe veniturile obtinute din vanzarea produselor agricole la 2%, in locul majorarii anuale a acestuia cu 1% din 2009, au declar
Finantele au renuntat la doua modificari prevazute in proiectul initial al Codului Fiscal, una vizand mentinerea impozitului pe veniturile obtinute din vanzarea produselor agricole la 2%, in locul majorarii anuale a acestuia cu 1% din 2009, au declarat vineri pentru NewsIn surse din minister. "Am decis ca impozitul pentru veniturile obtinute din valorificarea produselor agricole sa fie 2% si in 2009, si in 2010, desi initial propusesem ca acesta sa fie majorat cu 1% anual", au afirmat sursele citate. De asemenea, Finantele au renuntat si la propunerea ca cetatenii romani care muncesc in strainatate si platesc in acea tara un impozit pe venit mai mic decat cel aplicat in Romania, de 16%, sa plateasca statului roman diferenta de impozit. Finantele au considerat ca numarul celor care muncesc legal in afara granitelor si, prin urmare, platesc impozite este prea redus, iar masura nu si-ar gasi justificarea in acest moment. Discutiile asupra modificarilor care vor fi aduse Codului Fiscal de la 1 ianuarie 2008 vor continua saptamana viitoare, cand Finantele vor avea o runda de discutii cu producatorii de biocombustibil. Ministerul este dispus, potrivit surselor citate, sa acorde facilitati fiscale celor care vor introduce un procent mai mare de 2% in biocarburanti, pentru a incuraja producerea de combustibil mai putin poluant. Codul Fiscal in vigoare, adoptat in vara anului trecut de Parlament, stabileste ca valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, se impoziteaza cu 2% asupra valorii produselor livrate. Initial, Finantele au propus prin proiectul de lege ca masura sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2007, dar parlamentarii au amanat-o pentru 1 ianuarie 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.